«Γυαλιά – καρφιά» έγινε σήμερα το νοσοκομείο Αλεξάνδρα ενώ από θαύμα δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός του ιατρικού προσωπικού.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελία που δέχτηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος, όλα ξεκίνησαν όταν μία γυναίκα ασθενής της γυναικολογικής κλινικής μεταφέρθηκε στην ανάνηψη για πιο αυξημένη παρακολούθηση. Η κόρη της ασθενούς, σήμερα το πρωί την επισκέφθηκε τη γυναικολογική κλινική που νοσηλευόταν η μητέρα της και δημιούργησε χαμό.

Σύμφωνα με την καταγγελία, λέγοντας ότι είναι δημοσιογράφος απειλούσε το προσωπικό επικαλούμενη φίλους της πολιτικούς που γνωρίζει. Η νεαρή έσπαγε αντικείμενα και τα πετούσε στο προσωπικό. Μάλιστα, χτύπησε με γλάστρα στο κεφάλι μία μαία που βρισκόταν στο σημείο.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε αμέσως και προχώρησε στην σύλληψή της. Ωστόσο, όπως επισήμαναν οι αστυνομικοί σε περίπτωση που έκανε το Νοσοκομείο μήνυση θα προχωρούσαν σε εξακρίβωση στοιχείων και θα την άφηναν ελεύθερη. Το νοσοκομείο δεν προχώρησε σε μήνυση καθώς δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Γιαννάκος, οι συνάδελφοι που υπέστησαν την επίθεση πήγαν στο αστυνομικό τμήμα του Συντάγματος και υπέβαλαν τελικά μήνυση.

«Γι’ άλλη μια φορά αναδεικνύεται η ελλιπής φύλαξη στα νοσοκομεία λόγω οικονομικής δυσπραγίας να προσλάβουν φύλακες και έλλειψης θεσμικού πλαισίου για προσλήψεις συμβασιούχων(ΣΟΧ)» τόνισε με αφορμή το περιστατικό ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. «Τα άτομα αυτά εκμεταλλεύονται την άρνηση των διοικήσεων να υποβάλλουν μηνήσεις ρίχνοντας το “μπαλάκι” στους εμπλεκόμενους συναδέλφους που φοβούνται τη στοχοποίηση» πρόσθεσε.

«Θα ήταν αποτρεπτικό σε τέτοια γεγονότα οι συχνές περιπολίες αστυνομικών έξω από τα νοσοκομεία» είπε ο κ. Γιαννάκος.