Για το απαράδεκτο περιστατικό με την κακοποίηση γάτας στην Αιδηψό μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επισημαίνοντας ότι «ο νόμος για την προστασία των ζώων τηρείται» και ότι «στατιστικά, τα άτομα που φέρονται με βία στα ζώα, φέρονται με βία και στους ανθρώπους».

«Έδωσα τόση μεγάλη βάση στο περιστατικό  γιατί πιστεύω ότι εάν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα που σχετίζονται με τη βία, πρέπει να υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στο κράτος, στην αστυνομία και τους πολίτες. Η αστυνομία είναι εδώ για να προστατεύσει τους πολίτες και να συμβάλει στην τήρηση των νόμων» είπε αρχικά ο υπουργός, μιλώντας στο Mega.

«Χθες είδαν οι πάντες το βίντεο, κάποια άτομα που φέρονταν βάναυσα σε ένα γατάκι, κινητοποιήθηκαν, το έκαναν θέμα, τους συγχαίρω γι’ αυτό, και τους ευχαριστώ, γιατί μέσω της ανάδειξης αυτού του γεγονότος, η δυνατότητα στους πολίτες να μάθουν ότι υπάρχει ένας νόμος που αφορά στην προστασία των ζώων και στην κακοποίηση των ζώων. Ο νόμος είναι αυστηρός, και έμαθαν ότι αυτός ο νόμος τηρείται. Στην ελληνική αστυνομία έχουμε ιδρύσει το τμήμα προστασίας των ζώων και έχουν υπάρξει εκατοντάδες καταγγελίες. Έχουν γίνει περί τις 14ο συλλήψεις για κακοποίηση ζώων, έχουν υπάρξει συνολικά 900 πρόστιμα ύψους του 1,3 εκατομμύρια ευρώ» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Οι δήμοι έχουν τις δικές τους ευθύνες δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές. Δουλειά της αστυνομίας είναι να ελέγχει την εφαρμογή των νόμων και να είναι εκεί σε κάθε καταγγελία. Ο νόμος είναι νόμος, οφείλουμε να τον τηρούμε όλοι. Προστατεύουμε τα ζωάκια, είναι θέμα επιλογής, είναι θέμα παιδείας, και το ενδιαφέρον είναι ότι στατιστικά, τα άτομα που φέρονται με βία στα ζώα, φέρονται με βία και στους ανθρώπους, και συνδέονται και με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Ο δράστης είναι σεσημασμένος, έχει συλληφθεί στο παρελθόν για κατοχή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών. Αυτό που με στεναχώρησε ήταν ότι ολόκληρη η παρέα συμμετείχε σε αυτή την απολίτιστη συμπεριφορά.  Οι πάντες οφείλουν να γνωρίζουν ότι η αστυνομία είναι εξίσου αυστηρή με την εφαρμογή των νόμων, είναι απαίτηση της κοινωνίας. Δίνουμε μάχη για να συμβεί αυτό» πρόσθεσε.

Για την ποινή που αντιμετωπίζει ο δράστης της κακοποίησης του ζώου, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως, «ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα. Η ποινή που θα του καταλογιστεί εξαρτάται από την κατηγορία που θα τού αποδοθεί. Πάντως, ο νόμος είναι αυστηρός, και εάν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα το παράπτωμα, μπορεί να υπάρξει και ποινή φυλάκισης».