Την ουσία μιδαζολάμη φέρεται να έψαχνε στη Google η Ρούλα Πισπιρίγκου, μεταξύ των φαρμάκων που αναζητούσε στο διαδίκτυο, την περίοδο που η Τζωρτζίνα ήταν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το STAR σε Ωνάσειο και Αγλαΐα Κυριακού οι γιατροί είχαν χορηγήσει το συγκεκριμένο φάρμακο στην 9χρονη, για να αντιμετωπίσουν τους ανεξήγητους σπασμούς που είχε.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται πως αναζήτησε την μιδαζολάμη στις 17 Ιανουαρίου και σύμφωνα με τις αναζητήσεις της έδειχνε να ξέρει ακόμη και ποια φάρμακα θα χορηγηθούν μελλοντικά στο παιδί, όπως συνέβη με την περίπτωση της μιδαζολάμης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών και των νοσηλευτών, η κατηγορούμενη μητέρα κάθε φορά που άλλαζε ένα φάρμακο είχε αντιρρήσεις και ας μην ήταν γιατρός η ίδια.

Η μιδαζολάμη είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται για αναισθησία, καταστολή, προβλήματα ύπνου και σοβαρή διέγερση και λειτουργεί προκαλώντας υπνηλία, μειώνοντας το άγχος και προκαλώντας απώλεια της ικανότητας δημιουργίας νέων αναμνήσεων.

Πώς λειτουργούσε με την κεταμίνη

Η τοξικολογική έκθεση για την Τζωρτζίνα δείχνει ακριβώς πώς λειτούργησε η κεταμίνη σε σχέση με την μιδαζολάμη αλλά και τα άλλα φάρμακα που λάμβανε εξαιτίας της εγκεφαλοπάθειας.

Η έκθεση μιλά για τους επιβαρυντικούς παράγοντες που συνυπήρχαν στο κορίτσι δηλαδή την χρόνια υποξαιμική εγκεφαλοπάθεια και τα συνυπάρχοντα στο αίμα ενδονοσοκομειακά χορηγηθέντα φάρμακα.

Η ιστολογική εξέταση της Τζωρτζίνας έδειχνε πνευμονικό οίδημα αλλά και βλάβη στο ήπαρ. Από μόνη της αυτή η βλάβη δεν μπορούσε να ερμηνευθεί και ο καθηγητής που έκανε τον έλεγχο ζητούσε να γίνει ανάλυση των φαρμακευτικών ουσιών που λάμβανε η Τζωρτζίνα.

Όταν εντόπισαν την κεταμίνη κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η βλάβη προήλθε από το δηλητήριο. Οπότε εκτός από την τοξικολογική στην περίπτωση της Τζωρτζίνας μιλά για την κεταμίνη και η ιστολογική.