Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη (17/2), πήρε από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, 12ος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, ο οποίος παραδόθηκε το πρωί της Δευτέρας στην ΕΛ.ΑΣ.

Ο 22χρονος οδηγήθηκε χθες το πρωί στο γραφείο της εισαγγελέως και στη συνέχεια παρουσιάστηκε ενώπιον της ανακρίτριας που διερευνά την υπόθεση.

Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον 12ο κατηγορούμενο – Ξεχωριστή δικογραφία γιατί βρέθηκε σουγιάς στο αυτοκίνητό του

Καθώς στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένας σουγιάς σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία εναντίον του για παράνομη οπλοκατοχή, υπόθεση για την οποία παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Ο σουγιάς κατασχέθηκε και απεστάλη για εργαστηριακή εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Στο μεταξύ, στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης βρέθηκε νωρίτερα εχθές ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος των γονιών του 19χρονου Άλκη. Ο γνωστός ποινικολόγος -όπως δήλωσε- ενημερώθηκε από την 7η ανακρίτρια για τις ανακριτικές πράξεις στις οποίες προέβη ή ζήτησε να γίνουν και -μεταξύ άλλων- ανέφερε ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα υπάρξει διαδικασία αναγνώρισης των κατηγορουμένων από την παρέα του Άλκη, τους δύο φίλους του, που τραυματίστηκαν και τους άλλους δύο που πρόλαβαν και ξέφυγαν.

Αυτό αποφασίστηκε να γίνει προκειμένου -σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ευρήματα, όπως η λήψη DNA- να αποσαφηνιστεί ο βαθμός συμμετοχής καθενός στο έγκλημα. Η διαδικασία αναμένεται να διεξαχθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης την Παρασκευή.

Τι λέει οικογένεια του 22χρονου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια του φερόμενου ως δράστη, ο ίδιος δεν είναι οργανωμένος οπαδός και βρέθηκε συγκυριακά στον τόπο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, ενώ υποστηρίζει ότι δεν βγήκε καν από το αυτοκίνητο παρά το γεγονός ότι μετέφερε τρία άτομα.

Αλέξης Κούγιας: Αναζητείται και 13ος εμπλεκόμενος αναζητείται

Πληροφορίες για τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, έδωσε χθες Τρίτη (15/2) ο δικηγόρος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας ο οποίος βρέθηκε για μια ακόμη στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου συνεχίζεται ο κύκλος απολογιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Κούγιας, οι επιζήσαντες της επίθεσης θα κληθούν να αναγνωρίσουν τους δράστες που επιτέθηκαν στην παρέα του Άλκη, διαδικασία που αναμένεται να γίνει σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη Παρασκευή.

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος, καθόρισε ως κλειδί της υπόθεσης την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου καθώς και τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA για όλους τους εμπλεκόμενους.

«Όσο προχωρά η διερεύνηση της υπόθεσης και αποκαλύπτονται στοιχεία, προκύπτει πως ήταν μια πολύ καλά οργανωμένη καταδρομική επιχείρηση. Τα αυτοκίνητα που «περιπολούσαν» στα στενά, έψαχναν να βρουν τα παιδιά», συμπλήρωσε ο κ. Κούγιας.

Ο ποινικολόγος συμπλήρωσε δηκτικά πως «δώδεκα μέχρι τώρα (σ.σ. συλληφθέντες) και κανείς δεν χτύπησε τον Άλκη».

«Νομίζω αναζητείται και 13ος, δεν γνωρίζω ποια ακριβώς είναι η εμπλοκή του με το περιστατικό, αλλά ειλικρινά νομίζω ότι δεν θα κλείσει εδώ ο κύκλος».

Ηχηρή παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα προκάλεσε η υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη που, ήδη, βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης στη Θεσσαλονίκη.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός επικαλούμενος την «εξαιρετική σοβαρότητα» της υπόθεσης η οποία εντάσσεται «σε ακραία έξαρση της λεγόμενης σκληρής και «οπαδικής» βίας» απευθύνεται στην 7η ανακρίτρια Θεσσαλονίκης και με παραγγελία του ζητεί «την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης» με στόχο «την επιτακτικά προβαλλόμενη ανάγκη ταχείας δικαστικής εκκαθάρισης της υπόθεσης».

Ωστόσο, ο κ. Πλιώτας σημειώνει ότι «αυτονοήτως» δεν πρέπει «να παραβλάπτεται ο επιβαλλόμενος ενδελεχής έλεγχος, η σε βάθος και με πληρότητα έρευνα και η εξαντλητική συλλογή των αναγκαίων για τη διακρίβωση της αλήθειας αποδεικτικών στοιχείων».