Ένας 53χρονος άνδρας στον Βόλο συνελήφθη και καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο σε συνολική ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή ενός έτους καθώς έδειξε τα γεννητικά του όργανα σε τρεις ανήλικες κοπέλες που έτυχε να περπατούν στην οδό Ερμού της πόλης. Δεν τον σταμάτησε ούτε το χιόνι που έπεφτε, ούτε η παγωνιά που επικρατούσε εκείνη τη στιγμή.

Η απολογία του προκάλεσε αμηχανία στη δικαστική αίθουσα. «Παλιότερα το έκανα πιο συχνά και τώρα προσπαθώ να το κόψω», κατέθεσε ο άνδρας ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και λαμβάνει θεραπεία, όπως μεταδίδει το magnesianews.gr.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (24/1) από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή.

«Είπα μήπως ήθελαν να δουν τα γεννητικά μου όργανα»

Οι γονείς των τριών 17χρονων κοριτσιών κατήγγειλαν ότι ο 53χρονος τις πλησίασε τις και προέβη σε άσεμνες πράξεις σε βάρος τους, προσβάλλοντας έτσι βάναυσα την τιμή τους.

Ο 53χρονος οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, στο οποίο η πρόεδρος και η εισαγγελέας ήταν γυναίκες και σύμφωνα με πληροφορίες όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο το έκανε απάντησε «είπα μήπως οι κοπέλες ήθελαν να δουν τα γεννητικά μου όργανα»!

Ως μάρτυρες κατέθεσαν οι μητέρες των δύο εκ των τριών ανήλικων. Είπαν ότι ο κατηγορούμενος βρισκόταν έξω από κατάστημα εσωρούχων στην οδό Ερμού και όταν πέρασαν τα κορίτσια από το σημείο κατέβασε το παντελόνι, έβαλε το χέρι του στα γεννητικά του όργανα και τα επιδείκνυε.

Τα κορίτσια πήγαν στο σπίτι αγχωμένα και τρομαγμένα, είπαν στους γονείς τους τι είχε συμβεί και ακολούθησε καταγγελία στην Αστυνομία. Στη συνέχεια ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη.

«Παλιότερα το έκανα πιο συχνά»

Ο 53χρονος ανέφερε ότι μένει στο πατρικό του σπίτι μόνος, γιατί η μητέρα του βρίσκεται στο γηροκομείο. Αποδέχτηκε την πράξη του και ζήτησε συγγνώμη, αλλά όταν η πρόεδρος του Δικαστηρίου του ζήτησε να πει γιατί το έκανε, άφησε τους πάντες με ανοικτό το στόμα καθώς δεν ήταν μια μεμονωμένη πράξη. «Παλιότερα το έκανα πιο συχνά και τώρα προσπαθώ να το κόψω», είπε.

Ερωτηθείς από την πρόεδρο αν αντιμετωπίζει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα και αν απευθύνθηκε σε γιατρό, ο επιδειξίας απάντησε ότι έχει νοσηλευτεί στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου δύο φορές και πως ο γιατρός του έδωσε θεραπεία, την οποία, πάντως, δεν ακολουθεί όπως θα έπρεπε.

Η πρόεδρος του ζήτησε να μην ξαναπάει στο Δικαστήριο, γιατί θα καταλήξει στη φυλακή και ο κατηγορούμενος είπε ότι δεν θα το ξανακάνει και ζήτησε συγγνώμη, ενώ η εισαγγελέας έδρας του είπε να κάνει ό, τι έχει να κάνει, στο σπίτι και μόνος του.

Τελικά, τον Δικαστήριο καταδίκασε τον 53χρονο σε συνολική ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή ενός έτους και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.