Στην ανακριτική αρχή έφτασαν οι τοξικολογικές εξετάσεις της Γεωργίας Μπίκα για την υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη που έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με το thestival.gr, οι εξετάσεις παραδόθηκαν από το τοξικολογικό κέντρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το μόνο που εκκρεμεί είναι η εξέταση από εργαστήριο στην Ελβετία που θα δείξει το εύρος του αλκοόλ στο αίμα της 24χρονης.

Ο φάκελος με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών θα ανοιχτεί τη Δευτέρα το πρωί, όποτε και θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Αναζητώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη

Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, usb και τάμπλετ που κατέσχεσαν κατά τη διάρκεια ερευνών στα τρία σπίτια των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση, δηλαδή των Κ. Π., Ε. Λ., Β. Λ. και Β. Τ.

Με ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο να έχουν απωλεσθεί σημαντικά στοιχεία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης από τη «βραχυμνήμη» των ηλεκτρονικών συσκευών, εντούτοις οι δικαστικοί λειτουργοί συλλέγουν ώρα με την ώρα όλα τα αποδεικτικά, με βάση τα οποία θα στοιχειοθετήσουν το κατηγορητήριο ή και θα το μεταβάλλουν, κατά τη διερεύνηση των συνθηκών του αποτρόπαιου περιστατικού, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Κατέθεσε βασικός κατηγορούμενος για το κύκλωμα μαστροπεία»

Ραγδαίες εξελίξεις σχετικά με την εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε για την ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας προανήγγειλε ο δικηγόρος της 24χρονης Γεωργίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θανάσης Ζιώγας αποκάλυψε ότι κατέθεσε ο βασικός κατηγορούμενος για το κύκλωμα μαστροπείας, σημειώνοντας ότι κατασχέθηκαν το τηλέφωνο και το λάπτοπ του από ενέργειες που γίνονται από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης,  κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.