Απολογείται σήμερα η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου για τις πλημμύρες του 2017 στη Μάνδρα, μετά τη διακοπή της δίκης τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, όταν νόσησε με κορονοϊό ένα μέλος του δικαστηρίου.

Στην κ. Δούρου αποδίδονται ευθύνες σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα προστασίας που, σύμφωνα με την κατηγορία, δεν είχαν γίνει στην περιοχή από τις αρμόδιες υπηρεσίες με αποτέλεσμα να χαθούν 25 ανθρώπινες ζωές

Η κατηγορούμενη, η οποία αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται, αναμένεται να αναφερθεί στην απολογία της σε πραγματογνωμοσύνες αλλά και τα έργα που, όπως λέει, έγιναν επί των ημερών της με στόχο την βελτίωση της αντιπλημμυρικής προστασίας δίνοντας, παράλληλα, έμφαση στην σφοδρότητα του καιρικού φαινομένου που έπληξε την Αττική τις μοιραίες ώρες. Μάλιστα, η κ. Δούρου θα επικαλεστεί τις αναφορές επιστημόνων ότι το καιρικό φαινόμενο αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας διεθνών κέντρων καθώς συμβαίνει μια φορά στα 200 χρόνια.

Η πρώην Περιφερειάρχης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κάνει λόγο για προσπάθεια επίρριψης όλων διαχρονικά των λαθών της διοίκησης στην ίδια.

Στο εδώλιο κάθονται συνολικά 21 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων δήμαρχοι, υψηλόβαθμα στελέχη της πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβης εξ αμελείας, πλημμύρα εξ αμελείας και παράβαση καθήκοντος.

«Είναι σημαντική ημέρα για την ίδια την αποκατάσταση της αλήθειας τόσο για τα ίδια τα θύματα και τις οικογένειές τους όσο και απέναντι στην ανελέητη απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα εναντίον μου τα τελευταία τέσσερα χρόνια από τους πολιτικούς μας αντιπάλους που με στοχοποίησαν, εργαλειοποιώντας την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Για τα υπόλοιπα, θα περιμένουμε την δικαστική απόφαση» είχε πει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή της πριν τη διακοπή της δίκης στις 10/1.