Μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και οινοπνευματωδών κατηγορούνται ότι διακινούσαν, μέσω καταστήματος ψιλικών, τρεις ομογενείς οι οποίοι συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για δύο άντρες, 57 και 32 ετών αντίστοιχα, και μία 30χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί τελωνειακού κώδικα και περί όπλων.

Της σύλληψής τους προηγήθηκε πολυήμερη έρευνα αστυνομικών του τμήματος ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, από την οποία προέκυψε ότι οι τρείς κατηγορούμενοι απέκρυπταν σε αποθήκη-γκαράζ στην περιοχή του Κορδελιού, δεκάδες χιλιάδες λαθραία προϊόντα καπνού και ποσότητες αλκοολούχων ποτών, τα οποία εν συνεχεία, φέρονται ότι διοχέτευαν στην αγορά μέσω της επιχείρησης-«βιτρίνας», που λειτουργούσαν από κοινού στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι συλληφθέντες κατηγορούντγαι ότι, εκμεταλλευόμενοι την κοντινή απόσταση της επιχείρησης ψιλικών με τον αποθηκευτικό χώρο μετέφεραν σε καθημερινή βάση, μικρές ποσότητες λαθραίων προϊόντων, πραγματοποιώντας δρομολόγια με δύο διαφορετικά αυτοκίνητα, προκειμένου να μην κινήσουν υποψίες.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο γκαράζ και το κατάστημα ψιλικών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 45.524 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα διαφόρων τύπων, 2.767 συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, 114 λαθραίες φιάλες αλκοολούχων ποτών, χρηματικό ποσό, μία ξύλινη ράβδος, όπως επίσης τσουβάλια και σακούλες που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των λαθραίων προϊόντων. Τα κατασχεθέντα προϊόντα θα αποσταλούν στο Α’ Τελωνείο Εισαγωγών-Εξαγωγών προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.