Ένα από τα… διακεκριμένα μέλη της γεωργιανής μαφίας, ο οποίος μάλιστα έχει και τον τίτλο «Vor V Zakone» (μτφ. «κλέφτης του νόμου»), συνελήφθη στην Αθήνα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας.

Ο λόγος για τον 37χρονο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις και ένα ένταλμα σύλληψης για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και ληστεία από κοινού και κατά συρροή. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να αξιοποιήσουν σχετική πληροφόρηση που είχαν και έπειτα από έρευνες εβδομάδων, κατάφεραν να τον εντοπίσουν στην Αθήνα και να τον συλλάβουν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Γεωργιανός «Vor V Zakone» κυκλοφορούσε με πλαστά έγγραφα –τα είχε προμηθευτεί από τη Γεωργία- για να μην είναι δυνατή η ταυτοποίηση του. Δεν υπολόγισε, όμως, ότι στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. υπήρχαν τα δακτυλικά του αποτυπώματα, καθώς τουλάχιστον από 2011 ήταν γνώριμος των Αρχών για ληστείες και διαρρήξεις στην Αθήνα, στον Πειραιά, στη Χαλκίδα και στο Λουτράκι. Το 2016 είχε καταδικαστεί για τη συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση διαρρήξεις και κλοπές, ωστόσο δεν είχε συλληφθεί.

Ο 37χρονος «Vor V Zakone» θεωρείται αρχηγός συμμορίας που βρίσκεται πίσω από σειρά διαρρήξεων –από το καλοκαίρι του 2020- σε περιοχές της Αττικής, στην Χαλκίδα και στο Λουτράκι. Για τις διαρρήξεις αξιοποιούσαν ομοεθνείς τους οικιακές βοηθούς ως πληροφοριοδότες ή κατασκόπευαν τα σπίτια που «χτυπούσαν» και είχαν οργανωμένο τρόπο για την αποστολή των εσόδων τους στο εξωτερικό.