Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης καλείται να δώσει σήμερα ο «ψευτογιατρός» ο οποίος είναι αντιμέτωπος πλέον και με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Ο 48χρονος κατηγορούμενος έλαβε κλήση να απολογηθεί για την νέα κατηγορία που αντιμετωπίζει ενώ είναι σε εξέλιξη η δίκη του για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες.

Σύμφωνα με το βούλευμα με το οποίο παραπέμφθηκε, ο «ψευτογιατρός» κατάφερε να αποσπάσει ποσό 838.175 ευρώ από τα θύματά του, εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη ψυχική κατάσταση τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο «Dr Kontos» θα ζητήσει προθεσμία για να ενημερωθεί σχετικά με το περιεχόμενο της νέας δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του ώστε να προετοιμάσει την υπεράσπιση του. Ωστόσο, η νέα κατηγορία τον φέρνει αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο παράτασης της προσωρινής κράτησης του καθώς αμέσως μετά την απολογία του θα αποφασιστεί αν θα κριθεί προφυλακιστέος ή όχι.

Έτσι, η νέα δικογραφία στην περίπτωση που κριθεί προσωρινά κρατούμενος, μπορεί να κρατήσει κλειστή την πόρτα της φυλακής η οποία πρέπει να ανοίξει στις 16 Δεκεμβρίου, οπότε και λήγει το 18μηνο της προφυλάκισης του, εφόσον το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο δεν έχει εκδώσει την απόφαση του μέχρι εκείνη την ημέρα.

Η δίκη συνεχίζεται σήμερα με τις συγκλονιστικές καταθέσεις συγγενών θυμάτων του κατηγορούμενου οι οποίο τον εμπιστεύτηκαν με μοιραία αποτελέσματα. Την περασμένη Παρασκευή η ακροαματική διαδικασία διεκόπη λόγω ασθένειας ενός αναπληρωτή ενόρκου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.