Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης ρίχνουν φως στην αιτία θανάτου του 44χρονου υπαλλήλου του ψιλικατζίδικου στη Θεσσαλονίκη, που σκότωσε ληστής τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ο δράστης, που συνελήφθη σήμερα Δευτέρα, εισέβαλε στο κατάστημα με στόχο τη ληστεία, χτύπησε με τη λαβή του πιστολιού τον υπάλληλο στο κεφάλι προκαλώντας του, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, όπως μετέδωσε το Open, ο θάνατος του 44χρονου υπαλλήλου προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πυροβολισμό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ενώ ο ληστής χτυπούσε με τη λαβή του όπλου τον 44χρονο, το όπλο εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα μια σφαίρα να καρφωθεί από το κεφάλι στον θώρακα.

Πώς έφτασε η αστυνομία στα ίχνη του δράστη

Η υπόθεση της αιματηρής ληστείας εξιχνιάστηκε μετά από αξιοποίηση του βιντεοληπτικού υλικού αλλά και εξαιτίας ενός λάθου του ληστή που εισέβαλε στο ψιλικατζίδικο. Σύμφωνα με το thestival.gr, από το βιντεοληπτικό υλικό έγινε γνωστό το δρομολόγιο του δράστη και του συνεργού του.

Οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι και οι δύο άνδρες διέμεναν σε κοντινή απόσταση από το ψιλικατζίδικο της οδού Γρ. Λαμπράκη. Επιπλέον, ο δράστης φεύγοντας από τον τόπο του εγκλήματος άφησε πίσω του μια σακούλα, πάνω στην οποία βρέθηκε δακτυλικό αποτύπωμα του τσιλιαδόρου.

Οι αστυνομικοί παρακολούθησαν τον τσιλιαδόρο, ο οποίος οδήγησε τους αστυνομικούς στον δράστη. Σημειώνεται ότι οι δύο συλληφθέντες ομολόγησαν τις πράξεις τους.