Σοκαρισμένη παραμένει η Νέα Ερυθραία έπειτα από τους πυροβολισμούς που έκοψαν το νήμα της ζωής ενός υπαλλήλου εταιρείας φυσικού αερίου κι έστειλαν στο νοσοκομείο ακόμη έναν.

Ο 40χρονος δράστης, που βρίσκεται στα χέρια των αρχών, αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ κατά καιρούς έχει απασχολήσει τη γειτονία, με αρκετούς να καταγγέλλουν ότι στο παρελθόν έχει πυροβολήσει ζώα και κάδους.

Το οπλοστάσιο του… σαμουράι

Αρκετά όπλα βρέθηκαν στο σπίτι του 40χρονου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες πυροβόλησε τους δύο υπαλλήλους ντυμένος σαμουράι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η οποία έδωσε και τις φωτογραφίες στη δημοσιότητα βρέθηκαν:

-περίστροφο
-μεταλλικό τσεκούρι,
-ξίφος με μήκος λάμας 67 εκατοστά με ξύλινη θήκη μαύρου χρώματος,
-ξιφίδιο με μήκος λάμας 20 εκατοστά με ξύλινη θήκη μαύρου χρώματος,
-2 αυτοσχέδια δρεπάνια,
-στολή πολεμικής τέχνης,
-36 φυσίγγια,
-6 κάλυκες,
-νάιλον συσκευασίες περιέχουσες πιθανόν ναρκωτικές ουσίες,
-ζυγαριά ακριβείας και
-κινητό τηλέφωνο

«Με έβαλε ο Σατανάς να το κάνω»


Ο 40χρονος, που έχει νοσηλευτεί δύο φορές σε ψυχιατρική κλινική, φέρεται να είπε στον 43χρονο που κατέληξε ότι «έχεις βάλει τον εργάτη να μου κάνει μαύρη μαγεία» πριν αρχίσει να πυροβολεί, ενώ κατά τη σύλληψή του φώναζε: «Με έχουν δέσει με μαύρη μαγεία. Με έβαλε ο Σατανάς να το κάνω».

Μετά τους πυροβολισμούς, ο 40χρονος επέστρεψε στο σπίτι του, όπου μένει με την κατάκοιτη μητέρα του και εντοπίστηκε στην πυλωτή της πολυκατοικίας του από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι αναφέρουν ότι ετοιμαζόταν να γεμίσει το όπλο του. Στην προσπάθειά του να διαφύγει ανέβηκε στην ταράτσα της πολυκατοικίας, ωστόσο τον καταδίωξαν και τελικά παραδόθηκε στις αρχές.