Έφτασε πριν λίγα λεπτά στο δικαστήριο η 36χρονη Έφη Κακαραντζούλα προκειμένου να απολογηθεί για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου. Στο δικαστήριο έφτασε και η Ιωάννα.

Με την απολογία της η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι περνά πλέον στην τελική ευθεία για την ετυμηγορία του δικαστηρίου, που θα απονείμει δικαιοσύνη για την θύτη αλλά και για το θύμα, που μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πέρασε «ξυστά» από τον θάνατο.

Η απολογία της αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς έχει επιχειρήσει να δημιουργήσει την εντύπωση πως η ίδια και το θύμα μοιράζονται το ίδιο μυστικό. «Ιωάννα εσύ ξέρεις γιατί έγινε όλο αυτό», ήταν το μοναδικό σχόλιο που έκανε η κατηγορούμενη απευθυνόμενη στο θύμα της αμέσως μετά την συγκλονιστική κατάθεση του.

Επίθεση με βιτριόλι: Τι αναμένεται να πει η Έφη

Επίθεση με βιτριόλι

Σύμφωνα με πληροφορίες η Έφη αναμένεται να αμφισβητήσει τις εκτιμήσεις ειδικών, ότι η ποσότητα που έριξε στην Ιωάννα ήταν πολύ μεγάλη, ίσως και δύο λίτρα όπως ακούστηκε στο δικαστήριο. Πέρα από κάθε άλλο στοιχείο το ζήτημα της ποσότητας του υγρού είναι καθοριστικής σημασίας για την απόφαση του δικαστηρίου.

Τώρα η Έφη Κακαραντζούλα θα κληθεί να απαντήσει ποια ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», όπως είχε αναφέρει στον ανακριτή και την έκανε να δει «τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία».

Επίθεση με βιτριόλι

Η 36χρονη δεν έχει νιώσει την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για την επίθεση που σημάδεψε την Ιωάννα. Περιορίστηκε να το κάνει μόνο στη φάση της ανάκρισης όπου είχε δηλώσει: «Λυπάμαι ειλικρινά από τα βάθη της ψυχής μου». Αυτό που ήθελε για την Ιωάννα, όπως ανέφερε στην απολογία της στον ανακριτή, ήταν «να την πονέσω και να την τραυματίσω». «Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι η απερίσκεπτη αυτή ενέργεια μου θα προξενούσε σε τέτοια έκτασης ζημιά και ένα μεγάλο Γολγοθά που θα διανύει και θα διανύσει σε βάθος χρόνου…» ισχυρίστηκε.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων που έχουν προηγηθεί δεν φαίνεται πάντως να μπορούν να δημιουργήσουν στην 37χρονη καμία ελπίδα για μία μετατροπή της κατηγορίας. Οι περιγραφές για την κατάσταση της Ιωάννας αμέσως μετά την επίθεση, τάραξαν ενόρκους και τακτικούς δικαστές και όσα ακούστηκαν στο ακροατήριο του ΜΟΔ ήταν τόσο συγκλονιστικά που δεν φαίνεται να μπορούν να «βοηθήσουν» την κατηγορουμένη.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.