Πέντε άτομα συνελήφθησαν χθες το απόγευμα για τον τραυματισμό του 6χρονου την στιγμή που παρακολουθούσε αγώνες κάρτ, στο κέντρο της Πάτρας και πριν λίγο αφέθησαν ελεύθερα.

Τα τέσσερα μέλη της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων και ο οδηγός του αυτοκινήτου που φέρεται να τραυμάτισε τον ανήλικο, οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και έπειτα από λίγη ώρα αφέθησαν ελεύθεροι, με εντολή του εισαγγελικού λειτουργού.

Σύμφωνα με τον συνήγορο ενός εκ των πέντε, Τάκη Παπαδόπουλο, «διετάχθη περαιτέρω προανάκριση, προκειμένου στο πλαίσιο αυτό να ληφθούν και άλλες καταθέσεις, να εξεταστεί οπτικό υλικό, καθώς και η κατάσταση του οδοστρώματος».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «είναι πολλά τα πράγματα που πρέπει ακόμα να δούμε, ώστε να “ωριμάσει” αυτή η υπόθεση και να οδηγηθεί, αν οδηγηθεί, στο ακροατήριο, αλλά αυτό που επείγει τώρα είναι η υγεία του παιδιού».

Πάτρα: Μέχρι αύριο Τρίτη στα μηχανήματα ο 6χρονος

Στο μεταξύ ο 6χρονος συνεχίζει να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων και εφήβων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

«Αυτή τη στιγμή το παιδί είναι διασωληνωμένο και σε μηχανικό αερισμό. Θα παραμείνει στα μηχανήματα τουλάχιστον μέχρι αύριο (σ.σ 21/9) το μεσημέρι, όταν και χονδρικά θα έχουμε κλείσει 48 ώρες από το ατύχημά του. Είμαστε πολύ επιφυλακτικοί και προσεχτικοί στο να κάνουμε κάποια εκτίμηση για το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας του. Πολλές φορές λέμε, καλύτερα τέτοια σοβαρά τραύματα να ήταν σε θώρακα, πνεύμονα ή κοιλιά. Ο εγκέφαλος είναι ένα δύσκολο, περίεργο, μοναδικό, όργανο» είπε στο Newsbeast ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής της ΜΕΘ