Γρίφος συνεχίζει να αποτελεί για την αστυνομία τι απέγινε το μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν οι δύο εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ. Πολλά είναι τα σενάρια που εξετάζονται ωστόσο σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό το δίκυκλο να είναι κρυμμένο και όχι καμένο. Τακτική που είναι συνήθης σε τέτοιου είδους εκτελέσεις από ανθρώπους του υποκόσμου.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές υπάρχει η εκτίμηση ότι οι εκτελεστές είναι ακόμα εντός Αττικής. Ανεξάρτητα για το αν πρόκειται για «εισαγόμενους» πληρωμένους δολοφόνους ή όχι. Οι συνθήκες που επικρατούν και λόγω του κορονοϊού αλλά και οι προϋποθέσεις που χρειάζονται για να μπει και να βγει κάποιος από τη χώρα (τεστ, εμβόλια κτλ.) οδηγούν τις αρχές προς το ενδεχόμενο οι δράστες να μην έχουν βγει εκτός των ορίων της πρωτεύουσας.

Οι έρευνες της αστυνομίας όμως δεν μένουν μόνο στο πεδίο της ανεύρεσης των φυσικών αυτουργών της δολοφονίας αλλά και σε αυτό του ή των ηθικού/ων αυτουργών της εκτέλεσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι έρευνες για την ηθική αυτουργία έχουν επεκταθεί και η αστυνομία ξεσκονίζει δύο άτομα που βρίσκονται εντός φυλακής.

Σήμερα συνεχίστηκε ο κύκλος των καταθέσεων από τον κοντινό κύκλο του Γιώργου Καραϊβάζ με τη σύζυγό του να μεταβαίνει στη ΓΑΔΑ. Σε συζήτηση που είχαν οι αστυνομικοί μαζί της, την ρώτησαν αν ο δημοσιογράφος είχε αναφέρει ποτέ ότι δεχόταν απειλές με εκείνη να απαντά πως όχι.

Τέλος χθες Δευτέρα 12/4 ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε συνάντηση με ανωτάτους αστυνομικούς της Ασφάλειας και του Ανθρωποκτονιών όπου στην ουσία τους «έδωσε γη και ύδωρ» και κάθε δυνατός πόρος ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση το συντομότερο δυνατό.