«Όχι» είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας στο αίτημα του Μένιου Φουρθιώτη να «παγώσει» προσωρινά την απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ για μείωση των μέτρων ασφαλείας που είχαν προβλεφθεί για την προστασία του.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του Δ΄ Τμήματος του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Μαρία Καραμανώφ απέρριψε το αίτημα προσωρινής διαταγής του παρουσιαστή καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έκρινε ότι η λήψη και η άρση μέτρων προστασίας και ασφαλείας προσώπων γίνεται από τα αρμόδια όργανα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μετά από εκτίμηση πραγματικών γεγονότων και κινδύνων σε συνδυασμό με το δημόσιο συμφέρον.

Η κ. Καραμανώφ φέρεται να επισημαίνει ότι τα όργανα του αρμόδιου υπουργείου προβαίνουν στις σχετικές σταθμίσεις των γεγονότων και των περιστάσεων στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας σημειώνοντας πως δεν συντρέχει περίπτωση προσωρινής διαταγής για την αναστολή εκτέλεσης της επίμαχης απόφασης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.