Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του επιχειρηματία Δημήτρη Ζουγανέλη στη Μύκονο, στις 5 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθησαν στην Πολωνία η 28χρονη Πολωνή φίλη του θύματος, ένας 31χρονος ομοεθνής της κι ένας 27χρονος, που είχαν κριθεί από την πρώτη στιγμή ως βασικοί ύποπτοι για το φόνο.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε η 28χρονη αλλοδαπή, ενώ βρισκόταν στην πατρίδα της, ενημέρωσε τους δυο ομοεθνείς της ότι το θύμα φυλάσσει στην οικία του μεγάλο χρηματικό ποσό, στοιχείο το οποίο γνώριζε, καθότι διατηρούσε σχέση μαζί του και κατά το παρελθόν τον επισκεπτόταν ή διέμενε στην οικία του. Ήξερε επίσης πως το τελευταίο διάστημα είχε προχωρήσει σε αναλήψεις μεγάλων ποσών από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς γιατί φοβόταν πως λόγω της οικονομικής κρίσης θα έχανε τα λεφτά του.

Η 28χρονη κάλεσε τους δύο ομοεθνείς της, οι οποίοι ήρθαν από την Πολωνία στην Ελλάδα με ΙΧ αυτοκίνητο, πήγαν στη Μύκονο, και αφού σκότωσαν τον 73χρονο άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο που είχε κρυμμένο σε αποθήκη και έφυγαν την ίδια μέρα και οι τρεις για την πατρίδα τους.

Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε συνεργασία με τις πολωνικές αρχές προκειμένου να εκδοθούν οι δύο δράστες στη χώρα μας, ενώ για την υπόθεση αναμένεται να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις σε λίγη ώρα από τον Αστυνομικό Διευθυντή Κυκλάδων.

Ο 67χρονος Δημήτρης Ζουγανέλης, αδελφός του ιδιοκτήτη του μπαρ Ρεμέντζο, Μάκη Ζουγανέλη, βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της 6ης Οκτωβρίου, μέσα σε μία λίμνη αίματος, μέσα στη βίλα του στη Μύκονο. Τον άτυχο επιχειρηματία εντόπισε η καθαρίστρια που επισκεπτόταν τακτικά το σπίτι του. Μεταξύ άλλων, έφερε και πολλά τραύματα στο κεφάλι από αιχμηρό αντικείμενο.

Χθες το βράδυ, με μέριμνα των Πολωνικών Αστυνομικών Αρχών, συνελήφθησαν οι δύο από τους δράστες και συγκεκριμένα ο 31χρονος και η 28χρονη, με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης που εξέδωσε η Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου, ενώ σήμερα το πρωί συνελήφθη και ο τρίτος δράστης.

Να θυμίσουμε ότι:

Οι ανωτέρω αλλοδαποί συναποφάσισαν να μεταβούν στην Μύκονο προκειμένου να ληστέψουν το θύμα και για τον λόγο αυτό την 4-10-2010 εισήλθαν οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από το συνοριακό σταθμό Ευζώνων στο ελληνικό έδαφος και ακολούθως το πρωί της επομένης 5-10-2010 επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής από το λιμάνι της Ραφήνας με προορισμό την Μύκονο. Αμέσως μετά την άφιξή τους στο νησί πήγαν οδικώς στην οικία του θύματος με το όχημά τους και αφού διαπίστωσαν ότι αυτός έλειπε, αποχώρησαν. Μετά από λίγο η ανωτέρω αλλοδαπή επικοινώνησε με το θύμα χρησιμοποιώντας πολωνικό κινητό τηλέφωνο, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή ότι βρίσκεται στην Ελλάδα και αφού βεβαιώθηκε ότι το θύμα σε λίγη ώρα θα επιστρέψει στην οικία του, επέστρεψαν και αφού εισήλθαν σ’ αυτή, τον αιφνιδίασαν χτυπώντας τον με τα χέρια στο πρόσωπο, τον ακινητοποίησαν δένοντάς τον με καλώδιο και τον ανέβασαν από το ισόγειο στην βεράντα του πρώτου ορόφου , όπου του κατάφεραν χτυπήματα με αιχμηρό αντικείμενο, σε διάφορα σημεία του σώματός του και με δυνατό χτύπημα του κεφαλιού του σε γωνία του μπαρ της βεράντας, τον σκότωσαν .

Ακολούθως, αφαίρεσαν από την οικία, ένα χρηματοκιβώτιο με άγνωστο περιεχόμενο, το καταγραφικό μηχάνημα του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο του θύματος και αποχώρησαν από το νησί το απόγευμα της ιδίας ημέρας, με πλοίο της γραμμής.

Οι ανωτέρω δράστες, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της προανάκρισης, την επόμενη ημέρα 6-10-2010 ,εξήλθαν από την Ελλάδα, οδικώς, με το ίδιο όχημα που είχαν εισέλθει και με τελικό προορισμό, την ιδιαίτερη πατρίδα τους.