Εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία Δημήτρη Ζουγανέλη στη Μύκονο στις 5 Οκτωβρίου. Χθες, εκδόθηκε στην Ελλάδα ο ένας από τους τρεις δράστες, που έχουν συλληφθεί στην Πολωνία.

Πρόκειται για τον 27χρονο Πολωνό, στο σπίτι του οποίου είχαν εντοπίσει οι πολωνικές αρχές το ποσό των 30.000 ευρώ, μέρος των χρημάτων που είχαν αφαιρέσει από το χρηματοκιβώτιο του άτυχου επιχειρηματία.

Ο δράστης παραδόθηκε στο Τμήμα Μεταγωγών και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, που έχει εκδώσει το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του, και να προφυλακιστεί. Την κύρια ανάκριση θα αναλάβει το Πρωτοδικείο Σύρου.

Οι δύο άλλοι συλληφθέντες, η Πολωνή χορεύτρια και ο φίλος της, έχουν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης έκδοσής τους, ωστόσο, αναμένεται να εκδοθούν τελικά στη χώρα μας μέσα στον Ιανουάριο.

Οι πολωνικές αρχές έχουν εντοπίσει στα σπίτια των τριών συλληφθέντων σημαντικά στοιχεία για τη δολοφονία του 73χρονου επιχειρηματία, όπως για παράδειγμα το κινητό του τηλέφωνο, τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή του και μέρος του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ που έκλεψαν από το χρηματοκιβώτιό του. Αυτά τα στοιχεία κατασχέθηκαν και αναμένεται επίσης να αποσταλούν στη χώρα μας, ώστε να βοηθήσουν το έργο των ελληνικών διωκτικών αρχών.