Περισσότερα από 400 κιλά καλώδια προερχόμενα από δίκτυο της ΔΕΗ καθώς και επικασσιτερωμένα αντικείμενα, η προέλευση των οποίων διερευνάται, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της Καρδίτσας,

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια ελέγχου σε μία επιχείρηση αποθήκευσης παλαιών μετάλλων (SCRAP), ιδιοκτησίας 49χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 430 κιλά καλωδίων προερχόμενων από το δίκτυο της Δ.Ε.Η., καθώς και τριάντα επτά 37 επικασσιτερωμένα αντικείμενα, όπως κατσαρόλες, κηροπήγια κ.α., των οποίων η προέλευση διερευνάται. Τα αφαιρεθέντα καλώδια αποδόθηκαν σε υπεύθυνο της ΔΕΗ.

Σε βάρος του ιδιοκτήτη της επιχείρησης σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, η οποία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.

Οι στοχευμένες αυτές δράσεις έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τη διενέργεια ουσιαστικών και συστηματικών ελέγχων με σκοπό την καταπολέμηση της κλοπής και της παράνομης διακίνησης κλεμμένων μεταλλικών αντικειμένων, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας.