Πρωταγωνιστές ειδεχθών εγκλημάτων που τάραξαν το πανελλήνιο

Από τους σατανιστές της Παλλήνης, στον Κυριάκο Παπαχρόνη...


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14:28
14/04/2014
Πρωταγωνιστές ειδεχθών εγκλημάτων που τάραξαν το πανελλήνιο
51
loading

Μεταμεληθείς ή αμετανόητος είναι το ερώτημα που προκύπτει στο άκουσμα της αποφυλάκισης ενός κατά συρροή δολοφόνου.

Μπορεί η καλή διαγωγή κατά την παραμονή σε σωφρονιστικό ίδρυμα ή η εξέτιση ενός μέρους της επιβληθείσας ποινής σε συνδυασμό με την εθελοντική εργασία να προάγει έναν δολοφόνο σε πολίτη έτοιμο να ενταχθεί στην κοινωνία;

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, οι συγγενείς των θυμάτων εκφράζουν απερίφραστα την αγανάκτησή τους στο άκουσμα της «δεύτερης ευκαιρίας», ενώ συχνά πυκνά έρχονται στο φως της δημοσιότητας περιπτώσεις αποφυλακισμένων οι οποίοι «υποτροπίασαν» και προχώρησαν σε νέα εγκλήματα. Ωστόσο, στην πράξη αποδεικνύεται πως οι περισσότεροι από τους «πρωταγωνιστές» του αστυνομικού δελτίου και ειδικά όσοι έχουν καταδικαστεί για ειδεχθή εγκλήματα έχουν μπορέσει και έχουν ενσωματωθεί ομαλά στην κοινωνία ζώντας-κατά κανόνα-φιλήσυχα.

Πόσες είναι όμως οι περιπτώσεις που οι θύτες ειδεχθών εγκλημάτων έχουν αποφυλακιστεί και ποια η πορεία που ακολούθησαν μέχρι σήμερα;

Κάνοντας μια αναδρομή από το έγκλημα για ένα ζεϊμπέκικο του Κοεμτζή μέχρι και την πρόσφατη αίτηση αποφυλάκισης του «σατανιστή», Ασημάκη Κατσούλα, αποδεικνύεται πως η ισόβια κάθειρξη σπανίως αποδεικνύεται ισόβια.

Οι σατανιστές

Η δημοσιοποίηση της αίτησης αποφυλάκισης του Ασημάκη Κατσούλα εγείρει αναμνήσεις τρόμου στην κοινή γνώμη.
Αύγουστος του 1992 και οι παιδικοί φίλοι Ασημάκης Κατσούλας και Μανώλης Δημητροκάλης με το πρόσχημα της σατανιστικής τελετής, στραγγαλίζουν και στη συνέχεια καίνε το πτώμα της 14χρονης Θεοδώρας Συροπούλου. Έπειτα από οκτώ μήνες, παριστάνοντας τους αστυνομικούς, απαγάγουν το δεύτερο θύμα τους, την Γαρυφαλλιά Γιούργα, το οποίο έχει την ίδια κατάληξη. Συνεργός τους η 18χρονη Δήμητρα Μαργέτη.

Τρία χρόνια αργότερα αρχίζει η δίκη. Οι συλληφθέντες έχουν ομολογήσει τις πράξεις τους και μάλιστα με λεπτομέρειες που χαρακτηρίστηκαν τότε ανατριχιαστικές. Η απόφαση καταδικάζει τον αρχηγό των σατανιστών, Ασημάκη Κατσούλα, σε δύο φορές ισόβια και δώδεκα χρόνια κάθειρξης, τον Μάνο Δημητροκάλη σε δις ισόβια και εννέα μήνες κάθειρξης και τη Δήμητρα Μαργέτη, σε κάθειρξη 17 ετών για απλή συνέργεια.

Έπειτα από 8 χρόνια, αποφυλακίζεται πρώτη, η Δήμητρα Μαργέτη. Οι δύο προηγούμενες αιτήσεις αποφυλάκισης απορρίπτονται λόγω αμφιβολιών τόσο για το σωφρονισμό της όσο και για την αποβολή σατανιστικών αντιλήψεων- τα επεισόδια με συγκρατούμενές της, τα πρώτα χρόνια της κράτησής της, συνέβαλαν σε αυτό.

Μετά την αποφυλάκισή της διαμένει στην Παλλήνη, φιλήσυχη και απομονωμένη όπως καταθέτουν οι γείτονές της. Σήμερα, μητέρα δύο παιδιών, απολαμβάνει την οικογενειακή της γαλήνη έχοντας αφήσει πίσω ό,τι θυμίζει το ζοφερό παρελθόν.

Ο συμπρωταγωνιστής της εγκληματικής ιστορίας, Μάνος Δημητροκάλης, κάνοντας χρήση της πρόνοιας του άρθρου 105 του ποινικού κώδικα, αποφυλακίστηκε τον προηγούμενο μήνα, αφού έχει εκτίσει τα 2/3 της ποινής του. Στο άκουσμα της αποφυλάκισής του το συγγενικό περιβάλλον των θυμάτων εκφράζει την αγανάκτησή του.

Σε αντίθεση με τους συνεργούς του, ο Δημητροκάλης φαίνεται να κράτησε χαμηλούς τόνους καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στις φυλακές. Ο πατέρας Μάρκος, ο εξομολόγος των κρατουμένων που τον επισκεπτόταν στις φυλακές, δήλωνε το 2010 πως: «ο Μανώλης έχει ξαναβρεί το δρόμο του Κυρίου. Κατασκευάζει εικόνες, εξομολογείται τακτικά, προτρέπει ακόμα και συγκρατούμενούς του στην εξομολόγηση».

Κάνοντας χρήση του ίδιου άρθρου προσδοκά να αποφυλακιστεί και το αρχηγικό μέλος της ομάδας, Ασημάκης Κατσούλας. Κατά την πρόσφατη αίτηση αποφυλάκισής του δηλώνει στους δικαστές μεταμελημένος και έτοιμος να ενταχθεί στην κοινωνία, απέχοντας από αλληλογραφίες και τηλεφωνικές παρενοχλήσεις που απασχόλησαν τις αρχές κατά τα πρώτα χρόνια του εγκλεισμού του στις φυλακές της Λάρισας. Εκείνη την περίοδο φαίνεται πως ο Κατσούλας παρενοχλούσε τηλεφωνικά δύο ανήλικα κορίτσια ενώ με άλλα διατηρούσε αλληλογραφία, από την οποία δεν έλειπαν τα σατανιστικά σύμβολα, οι προτροπές μύησης στα ιδανικά του σατανισμού, ακόμα και οι απειλές προς τους γονείς των κοριτσιών σε περίπτωση που εμπόδιζαν την εν λόγω επικοινωνία.

Η ματωμένη παραγγελιά
Πάντως η απόλυση υπό όρους κατά συρροή δολοφόνων μετά από μεγάλο διάστημα σωφρονισμού τους δεν είναι πρόσφατη υπόθεση. Το τραγούδι «Βεργούλες» φέρνει στο μυαλό ένα βράδυ του 1973 όπου το νυχτερινό κέντρο «Νεράϊδα», βάφεται «κόκκινο». Ο Νίκος Κοεμτζής σκοτώνει με μαχαίρι τρία άτομα και τραυματίζει άλλα οκτώ για μια παραγγελιά που δεν σεβάστηκαν. Η αφορμή δόθηκε όταν εκτός από τον αδερφό του Δημοσθένη, σηκώθηκαν κι άλλοι θαμώνες του κέντρου στην πίστα για να χορέψουν τη δική του παραγγελιά. Ο Κοεμτζής βγάζει ένα μαχαίρι και σκοτώνει όποιον βρεθεί μπροστά του διεκδικώντας τον σεβασμό.

Το δικαστήριο τον καταδικάζει τρεις φορές σε θάνατο και οκτώ φορές ισόβια. Το 1977 η ποινή του μετατρέπεται σε ισόβια για να αφεθεί εντέλει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά από 23 χρόνια συνεχούς φυλάκισης.

Ο Κοεμτζής, μετανοημένος, για το υπόλοιπο της ζωής του γράφει ποιήματα καθώς και την αυτοβιογραφία του, την οποία και πουλάει έξω από την Ευελπίδων και στο Μοναστηράκι. Στο «Νίκος Κοεμτζής: Το μακρύ ζεϊμπέκικο», όπως ήταν ο τίτλος του βιβλίου, εξιστορεί τη ζωή του αλλά και τους κώδικες της φυλακής όπως τους είχε ζήσει τα 23 χρόνια της κράτησής του. Η ιστορία της ματωμένης παραγγελιάς εμπνέει τους ανθρώπους της τέχνης, γίνεται ταινία του Παύλου Τάσιου και στίχος σε τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου.

Το Σεπτέμβριο του 2011 πεθαίνει στο Μοναστηράκι από ασιτία και κακουχίες.

Ο Δράκος της Δράμας

Δέκα χρόνια μετά, το 1983, ο έφεδρος ανθυπολοχαγός των ΛΟΚ, Κυριάκος Παπαχρόνης, κατηγορείται για βιασμούς και δολοφονίες γυναικών καθώς και για βομβιστικές επιθέσεις. Ο «δράκος της Δράμας» σκορπίζει τον τρόμο φορώντας πάντα την στρατιωτική του στολή. Ο λόγος για τις ειδεχθείς πράξεις του: η τραυματική εμπειρία που αποκόμισε στα 13 του χρόνια, κατά την πρώτη επίσκεψή του σε οίκο ανοχής, όπως δηλώνει ο ίδιος. Τα ειρωνικά λόγια της πρώτης ιερόδουλης θα πλήξουν τον ανδρισμό του σε τέτοιο βαθμό ώστε να ομολογήσει πως θα συνέχιζε τη δράση του αν είχε αποφύγει τη σύλληψη αλλά και πως το μίσος που έτρεφε για το γυναικείο φύλλο, μπορούσε να ικανοποιηθεί μόνο με την κακοποίησή του. «Θόλωνε το μυαλό μου. Ήθελα να χτυπήσω. Έφτανα στο μεγαλείο. Τη χτυπούσα, τελείωνε…», ήταν μερικά από τα λόγια της ομολογίας του.

Η ποινή που του επιβάλλεται είναι δις εις θάνατον και κάθειρξη 23 ετών όπου στη συνέχεια μετατρέπεται σε ισόβια.
Κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων της κράτησής του, η συμπεριφορά του δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί υποδειγματική. Συμπλοκές με κρατουμένους και συμμετοχή σε εξεγέρσεις είναι κάποια από τα περιστατικά στα οποία ενεπλάκη. Μετά την πειθαρχική τιμωρία του για όλα τα παραπάνω, η παραβατική συμπεριφορά του σταματά. Ο Παπαχρόνης πια διαβάζει, εργάζεται εθελοντικά, είναι ψάλτης στην εκκλησία της φυλακής, βοηθά στην οργάνωση του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας και παροτρύνει τους λοιπούς φυλακισμένους να εγγραφούν.

Μετά από 22 χρόνια εγκλεισμού, το 2004, αποφυλακίζεται υπό όρους, για να ενταχθεί μετανοημένος στην κοινωνία. Από τότε ζει σε ένα προάστιο της Λάρισας. «Αυτοεξόριστος, μειωμένων αντοχών και υποβασταζόμενος, απαγγέλει ποίηση σε άπταιστη καθαρεύουσα χωρίς να ενδιαφέρεται ή να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω του» αναφέρουν οι γείτονές τους. Μόνο μια γυναίκα τον επισκέπτεται αργά τη νύχτα τα πρώτα χρόνια, αντιθέτως με τα τελευταία που η κοινωνικοποίηση του παρατηρείται έντονη, τουλάχιστον στο διαδίκτυο. Φωτογραφίες του τότε νεαρού με τη στολή αλλά και πρόσφατες με την σύζυγό του Λίνα, η οποία έχει φιλοξενηθεί και παλαιότερα σε τηλεοπτικές εκπομπές, ανανεώνονται τακτικά στο προφίλ του στο facebook.

Πολίτης υπεράνω πάσης υποψίας
Την ίδια περίπου περίοδο συλλαμβάνεται και ο «δράκος της παραλίας» όπως τον αποκάλεσαν, μιας και έβρισκε τα θύματά του στις παραλιακές περιοχές της Αττικής.

Ο τότε πολίτης υπεράνω πάσης υποψίας, άριστος οικογενειάρχης, επιτυχημένος φυσιοθεραπευτής και πατέρας ενός τρίχρονου κοριτσιού, Σπύρος Μπέσκος, καταδικάζεται σε δύο φορές ισόβια για τον βιασμό και στραγγαλισμό δύο γυναικών στην Πάρνηθα και για απόπειρα εναντίων δεκάδων άλλων.

Κατά τον εγκλεισμό του στο σωφρονιστικό ίδρυμα η συμπεριφορά του ήταν υποδειγματική. Συγκρατούμενοι και φύλακες επιβεβαίωναν την ειλικρινή του μεταμέλεια. Τα πρώτα χρόνια αφότου θεράπευσε το παιδί ενός φύλακα που αντιμετώπιζε κινητικές δυσκολίες, με την άδεια του διευθυντή των φυλακών λειτουργούσε μέσα σε μια αποθήκη, υποτυπώδες θεραπευτήριο. Λίγο πριν την αποφυλάκισή του, απολάμβανε το καθεστώς της ημιελεύθερης διαβίωσης. Δευτέρα ως Παρασκευή έφευγε από τις φυλακές για το ιατρείο του το πρωί και επέστρεφε στις 7:30 το απόγευμα.

Το 2008, αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους και μέχρι και σήμερα διατηρεί το φυσικοθεραπευτήριό του στην Ηλιούπολη.

Το μοιραίο πάθος
Το 1987 τα πρωτοσέλιδα καταλαμβάνει η είδηση πως ο φοιτητή της ΑΣΟΕΕ, Παναγιώτης Φραντζής, συλλαμβάνεται για τον φόνο της γυναίκας του, Ζωής Γαρμανή. Η Ζωή σύμφωνα με την ομολογία του Φραντζή, χτυπάει θανάσιμα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια έντονης συζυγικής διαμάχης που εξελίσσεται σε πάλη. Για να αποφύγει την κατηγορία του μη προσχεδιασμένου φόνου ο Φραντζής, τεμαχίζει το άψυχο σώμα της συζύγου σε δεκαέξι κομμάτια τα οποία πετά σε απομακρυσμένους κάδους απορριμμάτων. Ένας ρακοσυλλέκτης είναι εκείνος που ανακαλύπτει τις σακούλες με το διαμελισμένο πτώμα και μια απόδειξη από κρεοπωλείο της περιοχής όπου διέμενε το ζευγάρι, γίνεται η αιτία για την αναγνώριση του πτώματος, μιας και ο δολοφόνος είχε φροντίσει να παραμορφώσει το κεφάλι του θύματος ώστε να μην αναγνωρίζεται. Οι εκθέσεις των ιατροδικαστών διίστανται, η μια αποφαίνεται υπέρ της κατάθεσης του Φραντζή στο ότι η Γαρμανή πέθανε από τραυματισμό στο κεφάλι, η άλλη υποδεικνύει στραγγαλισμό. Το σίγουρο είναι πως η κατάσταση στην οποία βρέθηκε το άψυχο σώμα της κοπέλας δεν διευκόλυνε την ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.

Ο Φραντζής εκτίει την ποινή της ισόβιας κάθειρξής του σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα. Συγκρατούμενοί του μαρτυρούν έναν άνθρωπο που για τα τρία πρώτα χρόνια βρίσκεται σε άλλο κόσμο, προσπαθώντας μάλιστα να αυτοκτονήσει. Γράφει μουσική την οποία αφιερώνει στη «Ζωή». Προσφέρει εργασίες εντός φυλακής, απασχολείται στους φούρνους, στην είσοδο, στη γραμματειακή υποστήριξη καθώς και στο φαρμακείο το οποίο και προστατεύει κατά τη διάρκεια εξέγερσης των κρατουμένων των φυλακών. Μπαίνει σε καθεστώς ειδικών εκπαιδευτικών αδειών με σκοπό να ολοκληρώσει τις σπουδές του στην ΑΣΟΕΕ. Οι συμφοιτητές του τον περιγράφουν ως άκρως κοινωνικοποιημένο άτομο που δύσκολα συνδέεται με το συζυγοκτόνο που άφησε εμβρόντητη την κοινή γνώμη με την φρικαλεότητα των πράξεων του. Η συμπεριφορά του χαρακτηρίζεται επαινετή από σειρά διευθυντών φυλακών, σωφρονιστικών υπαλλήλων και κοινωνικών λειτουργών. Εν τέλει καταφέρνει να αποφοιτήσει αλλά και να αποφυλακιστεί, κατά την 6 σε σειρά αίτηση του, μετά από 18 χρόνια εγκλεισμού.

Σήμερα ο Φραντζής συνεχίζει να γράφει μουσική, διαμένει με την νέα του οικογένεια του και διατηρεί κατάστημα mini market.

Ο φιλεύσπλαχνος δολοφόνος
Μια ιδιαίτερη περίπτωση, που κατέλαβε τους τίτλους στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι αυτή του 40χρονου Ματθαίου Μονσελά, ο οποίος τον Οκτώβριο του 1994, σκοτώνει την συνομήλικη του Γιόλα Βαγενά «μετά από δική της παρότρυνση», όπως θα ομολογήσει κατά την κατάθεσή του. Τα δημοσιεύματα της εποχής μιλούν για φόνο από ανθρωπιστικούς λόγους καθώς σύμφωνα με τις μαρτυρίες του δολοφόνου το θύμα αδυνατώντας να διαχειριστεί την εξωσυζυγική σχέση του άντρα της τον εκλιπαρούσε να την σκοτώσει. Θύτης και θύμα πραγματοποιούν τακτές συναντήσεις όπου συζητούν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε εκείνη την εποχή η Βαγενά. Σε κάποιες από αυτές κάνουν βόλτες με το αυτοκίνητο, προβάροντας από κοινού το σχέδιο της δολοφονίας της, μέχρι τη μοιραία βόλτα που το σχέδιο εφαρμόζεται.

Ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Μονσελάς χαρακτηρίζεται φιλήσυχος άνθρωπος το δικαστήριο δεν αναγνωρίζει ελαφρυντικά ενώ ο ίδιος σχολιάζει την απόφασή του δικαστηρίου για την κάθειρξη των 12 χρόνων και 9 μηνών που του επέβαλε «πολύ σωστή».

Αφού εκτίει τα 3/5 της ποινής του αποφυλακίζεται. Τα πρώτα χρόνια προσπαθεί να εργαστεί αλλά μόλις το παρελθόν του αποκαλύπτεται, απολύεται. Διαμένει σε ένα τροχόσπιτο, σταθμευμένο κάτω από το θέατρο της Δώρας Στράτου, μέχρι να καεί από μέλη της Χρυσής Αυγής σύμφωνα με παλαιότερη συνέντευξή του. Από το 2011 ζει στο άλσος του Φιλοπάππου, απομονωμένος από όλους με μόνη συντροφιά αδέσποτα ζώα της περιοχής.

Ολέθρια σχέση
«Πέθανα τη στιγμή που τον σκότωσα» ήταν η φράση της Κάτιας Γιαννακοπούλου, της γυναίκας που σκότωσε εν ψυχρώ τον αρχιμανδρίτη Άνθιμο. Η ιστορία τόσο της δολοφονίας όσο και της αποφυλάκισης χαρακτηρίστηκε από τα πρωτοσέλιδα της εποχής ως ο επίλογος μιας ολέθριας σχέσης. Τον Ιούλιο του 1997, φορώντας μια ξανθιά περούκα και μαύρα γυαλιά, περίμενε έξω από την πολυκατοικία που διέμενε ο αρχιμανδρίτης στη Νέα Σμύρνη. Την ώρα που εκείνος κατευθυνόταν προς το τζιπ του έβγαλε το περίστροφο και τον πυροβόλησε 7 φορές. Η υπόθεση που πολιτογραφήθηκε ως έγκλημα πάθους θα μείνει στα δικαστικά χρονικά και για τα λόγια που χρησιμοποίησε η Κάτια Γιαννακοπούλου κατά την απολογία της: «Αν ήταν δυνατόν να τον αναστήσω με πέντε φιλιά ποτισμένα από το αίμα της μετανιωμένης μου καρδιάς, θα το είχα ήδη κάνει».

Η πρωτόδικη απόφαση για την Κάτια επέβαλε ποινή κάθειρξης 20 ετών αλλά το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο των Αθηνών, μη αναγνωρίζοντας τα δύο ελαφρυντικά, του πρότερου έντιμου βίου και αυτό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος απέναντί της, της επιβάλλει την ισόβια κάθειρξη.

Στο άκουσμα της αποφυλάκισής της ο αδερφός του Αρχιμανδρίτη, Υψηλάντης Ελευθεριάδης, ξεσπά εναντίων υπευθύνων δηλώνοντας πως συμφωνεί με την αποσυμφόρηση των φυλακών αλλά βγάζοντας έξω αυτούς που κατηγορούνται για μικροαδικήματα. Τελικά η Κάτια μετά την αποφυλάκισή της επέστρεψε στην οικογένεια της αποφεύγοντας τα φώτα της δημοσιότητας.

Τα μοιραία τηγανόψωμα της Φαρμακούλας
Βγαλμένη από μυθιστόρημα, η περίπτωση της Μαρίας Σαμπανιώτη, της σύγχρονης Φραγκογιαννούς ή της Φαρμακούλας, όπως την αποκαλούσε το ακροατήριο. Τον Ιανουάριο του 1992 συλλαμβάνεται με την κατηγορία ότι δηλητηρίασε επτά άτομα-τρία εκ των οποίων απεβίωσαν- προσφέροντας τους ζύμη εμποτισμένη με παραθείο με την οποία παρασκεύασαν τηγανόψωμα. «Μου έκανε εντύπωση που το χρώμα του ψωμιού ήταν μπλε και φούσκωσε πάρα πολύ. Ήθελε να μας δηλητηριάσει γιατί δεν θέλαμε την κόρη της για νύφη», δήλωνε η Ελένη Μουστοπούλου, στο δικαστήριο. Η Σαμπανιώτη πρόσφερε τη δηλητηριασμένη ζύμη στις οικογένειες της Ελένης Μουστοπούλου και Ειρήνης Κληματσά, με σκοπό την εκδίκηση μιας και τα θύματα είχαν αρνηθεί να παντρέψουν τους γιους τους με τις κόρες της Μαρίας.

Καταδικάστηκε σε τρεις φορές ισόβια και επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξης. Δεν παραδέχτηκε ποτέ μέχρι σήμερα την ενοχή της, επαναλαμβάνοντας πως εκείνος που προσέθεσε το παραθείο απέβλεπε στη δηλητηρίαση της ίδιας και της οικογένειάς της. Στις φυλακές βεβαιώνει πως οι συγκρατούμενές της αγαπούν τα φαγητά που τους μαγειρεύει. Κατά τον εγκλεισμό της εργάζεται στο ταπητουργείο, και τις κενές ώρες σφουγγαρίζει και καθαρίζει.

Τον Ιανουάριο του 2011 γίνεται δεκτή η αίτηση της για υφ’ όρων απόλυση, λόγω της καλής διαγωγής, των πολλών ωρών εργασίας αλλά και της ευεργετικής διάταξης σύμφωνα με την οποία μετά το 65ο έτος της ηλικίας του κρατουμένου, κάθε ημέρα κράτησης υπολογίζεται διπλή.

Σήμερα, η Σαμπανιώτη έχει εγκατασταθεί ξανά με την οικογένεια της στο Περιστέρι, σε διαφορετικό όμως διαμέρισμα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

51
σχόλια
 1. avatar Rodoula

  Πολύ καλό άρθρο.Κρατάμε την αποφυλακιση του καθενός πολύ νωρίτερα απο την επιβαλλόμενη ποινή. Αν έχουν μετανοήσει γνωρίζουν μόνο οι ιδιοι. Προσωπικά δεν θα εμπιστευομουν κάποιον που έχει διαπράξει φόνο. Πολύ περισσότερο δε για προσωπική σχέση.

 2. avatar μαρια00

  πολυ ωραιο το αρθρο! σήμερα δεν ξέρουμε πού βρίσκεται η Κάτια Γιαννακοπούλου?

 3. avatar George

  Πολύ έξυπνο ρε Ιβάν...μπράβο!!!

 4. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

  Πάντως αν θέλετε το βιβλίο του Κοεμτζή, δεν ξέρω αν είναι σώφρον να το κάνετε παραγγελία. Καλύτερα κατυεθείαν στο βιβλιοπωλείο, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.

  1. avatar Julian

   Μου πήρε λίγη ώρα να το καταλάβω, αλλά τώρα η οθόνη διακοσμήθηκε με δροσοσταλίδες από καφέ! +1000, Ιβάν!!!

   1. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

    Ευχαριστώ φίλε μου για τα καλά σου λόγια... Πάντα πίστευα ότι το χιούμορ και το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο διά πάσαν νόσον και πάσαν... χρυσαυγίαν. :p

    1. avatar Σατανάς

     Κρίμα που ο (πρώην) σύντροφος σαββόπουλος δεν είχε το ίδιο χιούμορ για το ιδεολογικό θύμα του καπιταλισμού, έναν άνθρωπο \"στριμωγμένο ανάμεσα στο πλήθος και την αστυνομία\", με πατέρα αντάρτη, που έκανε μια καθαρά αγωνιστική πράξη... Τέτοια σύμβολα της αριστεράς καλά θα κάνατε να τα αντιμετωπίζετε με το ανάλογο δέος και όχι χιούμορ εσείς οι νεότευκτοι \"προοδευτικοί\"... σε λίγο θα μας υποβαθμίσεις την αντιστασιακή πράξη σε φόνο σε σκυλάδικο έτσι όπως το πας....

 5. avatar JustStayDown90

  \"Το δικαστήριο τον καταδικάζει τρεις φορές σε θάνατο και οκτώ φορές ισόβια.\" Και τον άφησαν σε 23 χρόνια. Και η ίδια γελοιότητα έγινε με όλους τους υπολοίπους.
  Και ρωτώ: γιατί στο διάολο μπαίνουν στον κόπο να ανακοινώνουν τάδε φορές ισόβια κλπ κλπ, αφού απ\'ο,τι φαίνεται η maximum φυλάκιση ανέρχεται γύρω στα 20+ χρόνια; Εμένα τι με αποτρέπει πλέον απ\'το να πάω να βγάλω το άχτι μου και να σκοτώσω 100 συνανθρώπους μου; Στην Αμερική γιατί λένε ισόβια και είναι ισόβια; Όλοι εσείς που απαρτίζετε το σύστημα της \"δικαιοσύνης\", ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ!!!

  1. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

   Γιατί στην Αμερική οι φυλακές είναι ιδιωτικές και υπάρχει οικονομικό συμφέρον. Όσο για το άχτι σου να σκοτώσεις 100 συνανθρώπους, να το προσέξεις. Και τέλος, σκέψου αν είναι \"εύκολα\" 20 χρόνια στη στενή. Σκέψου που ήσουν 20 χρόνια πριν, αναίρεσε ό,τι έζησες, μα Ο,ΤΙ και σκέψου ότι βγαίνεις τώρα. Για πες μου.

   1. avatar JustStayDown90

    Ιβάν, τόσο εσύ όσο και ο PrnTpr φαίνεται πως δυστυχώς δεν ξέρετε να βγάζετε νόημα από αυτά που διαβάζετε.
    Όχι, στην Αμερική υπάρχουν και δημόσιες φυλακές. Αλλά πέρα από αυτό, πού διάβασες ότι ΕΓΩ έχω άχτι να σκοτώσω; Χρησιμοποίησα α\' ενικό αντιπροσωπεύοντας τον οποιοδήποτε, και θέλοντας να στηρίξω ένα επιχείρημα.
    Τέλος, ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ αν είναι εύκολα 20 χρόνια στη στενή. Στην Αμερική λένε \"don\'t do the crime if you can\'t do the time\". Με άλλο λόγια, ας μη το έκανες. Οι ποινές πρέπει να είναι αυτές που ανακοινώνονται, ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

 6. avatar jasmine

  τελικά όλοι αποφυλακίστηκαν κι έζησαν αυτοί καλά και τα θύματα τους...χειρότερα!

  1. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

   Σ\' έχει βαρέσει ο ήλιος... μες την καλοπέραση ήταν όλοι, ε;

 7. avatar ΠΟΛΙΤΗΣ

  Αυτοί κρίθηκαν και πλήρωσαν. Ας δείξουμε τον πρέποντα σεβασμό στα πάθη τους.

  1. avatar JustStayDown90

   Τον \"πρέποντα\" σεβασμό; Στα \"πάθη\" τους; Απαράδεκτος είσαι.

 8. avatar ΚομμουνιστηςΑντικαπιταλιστης

  Αυτα που θυμαμαι εγω πιο πολυ ηταν του Δουρη που σκοτωσε το αγορακι του με το πηρουνι και μετα εκλαιγε με μαυρο δακρυ στη κηδεια και στα καναλια , και φυσικα το πολυ προσφατο με αυτον που σκοτωσε 5 κυνηγους επειδη παταγαν το τριφιλι του. Παντως σχετικα με τον φυσικοθεραπευτη που πλεον ειναι ελευθερος , ενας ωραιος νομος ειναι κατι που ισχυει σε καποιες πολιτειες της Αμερικης. Οταν παει σπιτι του ειναι υποχρεωμενος ειτε αυτος ειτε η αστυνομια να ενημερωσει τους γειτονες και το τοπικο αστυνομικο τμημα οτι εχει καταδικαστει στο παρελθον για σεξουαλικα εγκληματα \"sex offender\" ωστε να φυλαγονται και οι γειτονες αν εχουν κορες , παιδια , γυναικες κτλπ. Σκληρος νομος για τον παραβατη ειδικα αν οντως εχει μεταμεληθει και εχει αλλαξει ζωη ,αλλα απο την αλλη πολλες φορες αυτοι οι ανθρωποι ξαναπεφτουν στο παθος τους και γινονται παλι επικινδυνοι

  1. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

   Για το Δουρή, πάντως κυκλοφορεί η φήμη ότι δεν το είχε κάνει ο ίδιος. Δεν ξέρω.

   1. avatar ΚομμουνιστηςΑντικαπιταλιστης

    Κοιτα το παιδι βρεθηκε σε ενα σημειο \"τυχαια\" απο τον ιδιο αφου πρωτα ολη αστυνομικη δυναμη και οι πολιτες της περιοχης το εψαχναν. Αυτο εβαλε σε υποψια τους μπατσους και απο τις ανακρισεις τον στριμωξαν και τελικα ομολογησε τον ΦΟΝΟ μόνο. Αλλα απο την αλλη ειχε ψυχολογικα παθαινε κρισεις και εβλεπε παραισθησεις ηταν βετερανος της εισβολης της κυπρου και ειχε χασει τα λογικα του απο τα φριχτα πραματα που εζησε στο μετωπο. Η φημη που λες που ισως να ειναι και αληθεια βασιστηκε κυριως στις τριχες που βρεθηκαν στο παιδι δε μπορω να πω σε ποια σημεια του σωματος του και που δεν ανηκαν στον Δουρη. Λενε οτι το βιασε αλλος και ο Δουρης απλα το σκοτωσε. Δε θα μαθουμε την αληθεια τη πηρε μαζι του.. Μπορει και να μην το σκοτωσε ισως και να το σκοτωσε. Το πιο πιθανο ειναι να μη το βιασε αυτος. Παντως καταδικαστηκε και για το φονο και για το βιασμο αλλα αυτο πολλες φορες δε λεει την αληθεια. Σημερα δε νομιζω να καταδικαζονταν τουλαχιστον για το βιασμο αν βρισκονταν γενετικο υλικο αλλου στο παιδι..

    1. avatar Julian

     Για τις τρίχες που βρέθηκαν, ήταν κοινό μυστικό στο χωριό ότι ο Δουρής εξέδιδε το παιδί (και τα αδερφάκια του) για λεφτά, οπότε από μόνες τους δε λένε κάτι (και νομίζω ότι για αυτό δεν ελήφθησαν υπόψιν σαν στοιχείο, μπορεί να κάνω λάθος εδώ όμως)... Πάντως υπάρχει το σενάριο ότι κάποιος άλλος το σκότωσε και ο Δουρής προσπάθησε να τον καλύψει κρύβοντας το πτώμα και αργότερα ομολογώντας. Δε θα μάθουμε ποτέ, αλλά και μόνο που εξέδιδε τα παιδιά του, πήρε τελικά αυτό που του άξιζε...

     1. avatar ΚομμουνιστηςΑντικαπιταλιστης

      Δε το ειχα ακουσει αυτο που λες οτι εξεδιδε το παιδι. Αν οντως ειναι ετσι τοτε πολυ πιθανο ο \"πελατης\" να το σκοτωσε το παιδακι...

 9. avatar giannis

  Ο Κοεμτζής είχε πει: ένα λεπτό παλικαράς τριάντα χρόνια μασκαράς.

 10. avatar giannis

  Δηλαδή πολλοί φονιάδες αποφυλακίζονται? καλά κρασιά.

 11. avatar gTDMr

  αυτος που σκοτωσε στο αγρινιο πριν 5 περιπου χρονια ολοκληρη οικογενια σε ενα χωραφι που εναι

  1. avatar Dionisis T.

   Τους πατέρα και υιό Φούκα νομίζω λες.

 12. avatar drakoumel

  ο θεοφιλος σειχιδησ το αλανι που ειναι?

  1. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

   Στο κελάρι.

 13. avatar Duke

  δεν είναι μόνο αυτοί πάντως

 14. avatar megaloagroths

  καλα ο αλλος εσφαξε το μισο μαγαζι για την παραγγελια?τι ειδους χημικα υπηρχαν τοτε..?

  1. avatar Paul

   εισαι ανιστορητος...αν δεν γνωριζεις καποιο γεγονος απεφευγε να μιλας...και κυριως μην ειρωνευεσαι.
   φιλικα...ενας σιγουρα μεγαλυτερος σου (ηλικιακα)

   1. avatar Geralt Of Rivia

    Σιγά την \"ιστορία\"...και το \"γεγονός\"....

    1. avatar Julian

     Πράγματι μεγάλο γεγονός. Επειδή έτυχε δυο από τους τρεις που σκότωσε ο Κοεμτζής να ήταν αστυνομικοί, έσπευσαν κάποιοι (με τραγούδια, βιβλία και ταινίες) να βαφτίσουν ένα από τα σχετικά συνηθισμένα νταηλίκια της νύχτας, πράξη αντίστασης εναντίον του αστυνομικού παρακράτους της εποχής και έκφραση αντρικής λεβεντιάς.Εν μέρει πέτυχαν, και έτσι ο Κοεμτζής μέχρι που πέθανε ζούσε από το παραμυθάκι του σκληρού και ασυμβίβαστου πολλά βαρύ μάγκα, που για την \"τιμή του\" δε σήκωνε τίποτα.

   2. avatar megaloagroths

    Paul δεν καταλαβα τι σε πειραξε, απλα μου εκανε μεγαλη εντυπωση που επιτεθηκε σε ολοκληρο μαγαζι και σκοτωσε και τρεις ανθρωπους,πιθανον συνεβει αυτο που λεει ο ακης

  2. avatar ΑΚΗΣ

   Τον έπιασε αμόκ φίλε. Οταν ένα άτομο βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ συμβαίνουν περίεργα πράγματα στον οργανισμό. Καταρχήν δεν καταλαβαίνει τίποτα, η λογική του δεν δουλεύει. Μετά αποκτά απίστευτη δύναμη. Η αδρεναλίνη που εκκρίνεται εκείνη την στιγμή είναι πολλαπλάσια του φυσιολογικού. Μερικές φορές βλέπουμε σε έργα ιδίως αμερικάνικα τον ήρωα να δέχεται ένα σωρό σφαίρες και παρόλα αυτά να συνεχίζει. Δεν είναι πάντα \"μούσι\" κάτι τέτοιο.Πρίν χρόνια στην Μύκονο ένας άνδρας σε τέτοια κατάσταση έκοψε το κεφάλι της φίλης του και το περιέφερε στο νησί. Η αστυνομία τον περικύκλωσε, του ζήτησε να παραδοθεί, αλλά αυτός με τον μπαλντά τους επιτέθηκε. Δέχθηκε δεκάδες σφαίρες, και όμως δεν καταλάβαινε τίποτα και συνέχιζε εναντίον τους. Πανικόβλητοι έτρεξαν να κρυφτούν. Τελικά απο την ακατάσχετη αιμοραγία κατέρευσε. Αυτό ήταν θρίλλερ....

 15. avatar George

  Λίγα εγκλήματα έκαναν οι Έλληνες κατά καιρούς...

  1. avatar Heretus L’barra An’ar

   ναι όντως 8 κατακάθια μέσα σε 4 δεκαετίες , ενώ πλέον ακούμε για βιασμούς , βάναυσες δολοφονίες, και μαχαιρώματα για μια κάμερα κάθε δεύτερη (αν όχι κάθε) μέρα και όχι από έλληνες.

   1. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

    Μια μαχαιριά κάθε δύο μέρες για κάμερα; Και τολμάει ο κόσμος να ανεβάζει ακόμα βίντεο στο youtube;;;;;

  2. avatar giannis

   Ναι δεν μας φτάνουν οι Ελληνες εγκληματίες , αντε να εισάγουμε και άλλους.

 16. avatar Χριστίνα

  Εγώ ένα δεν καταλαβαίνω,πως οι γυναίκες που αργότερα έκαναν οικογένεια μαζί τους εμπιστεύτηκαν αυτούς τους ανθρώπους μετά απο τέτοιο παρελθόν?

 17. avatar Miaou

  δεκατη εντολη και κοκκινος κυκλος

 18. avatar Eric Castel

  τι ,ολοι εξω ειναι ?

 19. avatar chandler

  Η νύχτα έρχεται, η πολη ερημώνει, είμαστε μαζί σου Κυριάκο Παπαχρόνη!!!
  Μεγάλος μάγκας ο Κυριάκος!!

  1. avatar chandler

   Προσεχε πως μιλας στον πατρίο σου μικρούλα Ρίβια :*

  2. avatar ΚΕΡΒΕΡΟΣ

   [...]Δεν ξερω βεβαια αν ειχες την ιδια γνωμη εάν επρόκειτο για δικο σου ατομο.Παντως η μητερα της δολοφονηθείσης κοπελλας στην επταλοφο(Θεσσαλονικης) την ακολουθησε στον ταφο δυο χρονια αργοτερα μην αντεχοντας τον ψυχικο πονο. Μαγκας η όχι λοιπον θα επρεπε να αφησει τα κοκκαλα του στην φυλακη.

   1. avatar Geralt Of Rivia

    Επειδή είναι πατέρας σου, δεν σημαίνει πως πρέπει να τον έχεις και ίνδαλμα chandler

  3. avatar fraoulas

   Δηλαδή ποια ήταν η μαγκιά του;;

 20. avatar Tsouxtra

  Ο Σεχίδης που είναι ? Ε?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει