Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή τον Οκτώβριο του 2018 στο Πανόραμα της Βούλας.

Η βεβαιότητα της γυναίκας του Βικτώριας Καρύδα ότι αναγνωρίζει τον κατηγορούμενο, μέσω του «σκοτεινού βίντεο», ως τον εκτελεστή του συζύγου της, προκάλεσε «βροχή ερωτήσεων» με την μάρτυρα να επιμένει πως «είναι άνθρωπος της λεπτομέρειας».

«Έχει ίδιο σωματότυπο, είχε κοτσίδα και περπατάει με τον ίδιο τρόπο. Είδα τον τρόπο που περπατάει στο βίντεο και αντίστοιχο βίντεο από τα κανάλια στα δικαστήρια. Τρέχει με τον ίδιο τρόπο» περιέγραψε η μάρτυρας.

Και συνέχισε με δυσκολία λέγοντας: «Βγήκε ο άνδρας μου, κοίταξε δεξιά και αριστερά και μπήκε στο αμάξι. Ένας πεζός ήρθε τρέχοντας, τον πυροβόλησε και έφυγε τρέχοντας και πάλι». Η μάρτυρας ανέφερε απευθυνόμενη στο δικαστήριο ότι είδε πολύ προσεκτικά τις καταγραφές των καμερών ασφαλείας και διαπίστωσε ότι το αμάξι που φέρονται να νοίκιασαν τα δυο αδέρφια, είχε περάσει έξω από το σπίτι τους.

Ένταση δημιουργήθηκε όταν η υπεράσπιση υπέδειξε δυο φωτογραφίες χωρίς πρόσωπο στην μάρτυρα καλώντας την να αναγνωρίσει τον δράστη, με την ίδια να υποστηρίζει ότι μπορεί να συγκρίνει από τα βίντεο.

Την αντίδραση της πολιτικής αγωγής και της ίδιας της Βικτώριας Καρύδα προκάλεσε ερώτηση της υπεράσπισης σχετικά με δημοσιεύματα στην Αυστραλία που ήθελαν τον Γιάννη Μάκρη μπλεγμένο σε παράνομες δραστηριότητες.

«Ο άνδρας μου δεν είχε τίποτα όσο ήμασταν μαζί! Δεν τα ξέρω αυτά που λέτε» είπε και συμπλήρωσε σχετικά με το μαχαίρι που βρέθηκε πάνω στο θύμα: «Δεν ξέρω τίποτα. Μαχαιράκια σε μπρελόκ είχαμε στο σπίτι και τα παίρναμε στην παραλία».

Αναφερόμενη δε στο τελευταίο μήνυμα που φέρεται να έστειλε το θύμα 20 δευτερόλεπτα πριν βγει από το σπίτι και στο οποίο έγραφε: «Να προσεχείς που πας και που μιλάς», η ίδια απάντησε πως δεν είναι σε θέση μπορεί να εννοούσε.

Οι δυο κατηγορούμενοι, πάντως, με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

«Αρνούμαι τις κατηγορίες, είμαι αθώος. Δεν έχω καμία σχέση με τη δολοφονία Μακρή. Πιστεύω στην ελληνική δικαιοσύνη» είπε  ο πρώτος κατηγορούμενος ενώ ο συγκατηγορούμενος του και αδελφός του συμπλήρωσε: «Αρνούμαι τις κατηγορίες, δεν έχω καμία σχέση».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.