Απορρίφθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι αιτήσεις ακύρωσης της πρώην πρόεδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου και των τέως μελών του Διοικητικού Συμβουλίου με τις οποίες στρέφονταν κατά των αποφάσεων που τους απομάκρυναν από τις θέσεις τους για να οριστούν νέα πρόσωπα.

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει εκτός από την κυρία Θάνου, η τέως αντιπρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής Άννα Νάκου αλλά και δυο μέλη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, είπε «όχι» στους ισχυρισμούς των προσφευγόντων ότι οι επίμαχες αποφάσεις ήταν φωτογραφικές, αντισυνταγματικές, παράνομες και αντίθετες στο ενωσιακό δίκαιο.

Ωστόσο, η απόφαση ως προς την κ. Θάνου, ελήφθη κατά πλειοψηφία καθώς υπήρξε και μία μειοψηφία συμβούλων Επικρατείας που υιοθέτησε τις αιτιάσεις της πως οι προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις «είναι παράνομες, στερούμενες νομίμου ερείσματος, και πάσχουν από πλημμελή και μη νόμιμη αιτιολογία».

Η δημοσίευση των αποφάσεων αναμένεται να γίνει μετά την 1η Σεπτεμβρίου, με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους.