Από τις 7.00 το πρωί βρίσκεται στα Δικαστήρια Νεάπολης ο 43χρονος φερόμενος δράστης της αιματηρής δολοφονίας του 73χρονου Μανώλη Φινοκαλιώτη.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Για λόγους ασφαλείας και υπό τους φόβους βεντέτας, η Αστυνομία οδήγησε τον 43χρονο στα δικαστήρια στις 7.00 το πρωί καθώς σήμερα είναι προγραμματισμένη η απολογία του και αφού είχε ζητήσει αναβολή την προηγούμενη εβδομάδα.

Στον 43χρονο έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή μετά την απεχθή πράξη του που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 73χρονου και τον τραυματισμό δύο ακόμα ατόμων, όπου το ένα εξ’ αυτών συνεχίζει να νοσηλεύεται.

O 43χρονος φερόμενος ως δράστης την Πέμπτη (13/2) οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Νεαπόλεως και  ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Ο άνδρας που κατηγορείται για τη δολοφονία του 73χρονου κτηνοτρόφου το βράδυ της Δευτέρας στο χωριό Κουρούνες παραδέχτηκε την πράξη του κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον Εισαγγελέα Νεαπόλεως.

«Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω πώς έφτασα σε αυτό το σημείο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί προχώρησα σε αυτήν την ενέργεια, ζητάω συγνώμη από την οικογένεια», είπε στον ανακριτή κατά τη διάρκεια της παρουσίας του και απέδωσε την πράξη του στην κακιά στιγμή ενώ μετά από ερώτηση που του έγινε για τα κίνητρα της είπε πως αυτό που τον ώθησε ήταν ένα επεισόδιο που συνέβη μεταξύ τους την ημέρα της δολοφονίας.

Ο 43χρονος δράστης παραδόθηκε στην Αστυνομία το πρωί της Πέμπτης όπως είχε προαναγγείλει ο δικηγόρος του Γιώργος Στειακάκης, μιλώντας στο flashnews.gr.