Βελόνες και σύριγγες καρφωμένες στα γεννητικά όργαναβρεφών ηλικίας μόλις 8-9 μηνών μέχρι και παιδιά ηλικίας 9 ετών! Αυτές τις σοκαριστικές εικόνες αντίκρισαν οι άντρες της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος στα βίντεο που ήρθαν στο φως μετά από επιχείρηση, όπως ανακοινώθηκε από τον προϊστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής Μανώλη Σφακιανάκη.

Οι αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος εντόπισαν στη διάρκεια της πολύμηνης έρευνας τους βίντεο που ξεπερνούν και την πιο αρρωστημένη φαντασία, όπως λένε. Σε πολλά βίντεο βρέφη υποβάλλονται σε βασανιστήρια. Οι βασανιστές τους άλλοτε τρυπούνε τα γεννητικά τους όργανα με σύριγγες, είτε τα χτυπούν με λωρίδες και μαστίγια. Σε αρκετά βίντεο παιδάκια ηλικιας 4-5 ετών υποχρεώνονται να συνευρεθούν με κατοικίδια ζώα. Σε αλλες περιπτώσεις τα παιδάκια υποχρεώνονατι να συμμετέχουν σε ομαδικά όργια, ακόμη και σε κοπροφαγία. «Είναι ότι πιο αρρωστημένο έχω δει εδώ και πολλά χρόνια», λέει στο newsbeast ανώτερος αξιωματικός της ΕΛΑΣ που συμμετείχε στις έρευνες για την
εξάρθρωση του κυκλώματος.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες δεν έχει πορκύψει η παραγωγή κάποιων εκ των παιδοφιλικών βίντεο στη χώρα μας.

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός 52χρονου ελεύθερου επαγγελματία που είχε στον υπολογιστή του αποθηκευμένα και ταξινομημένα τα προφίλ 650 κοριτσιών μέσω Hi5, ενός εκπαιδευτικού, ενός απόστρατο πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, ενός σκηνοθέτη, ενός σκιτσογράφου, επιχειρηματιών, δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Από τις μέχρι τώρα διενεργηθείσες έρευνες, κατασχέθηκαν τριακόσιοι οκτώ (308) σκληροί δίσκοι Η/Υ, τριάντα εννέα (39) φορητοί Η/Υ και πλήθος ψηφιακών δίσκων CD-DVD συνολικής χωρητικότητας 211.000 GB (211-ΤΒ) τα οποία διερευνώνται από την ΔΕΕ/Τομέα ψηφιακών πειστηρίων, για να διαπιστωθεί εάν οι εμπλεκόμενοι συνεργάζονταν μεταξύ τους ή με άλλους χρήστες του Ίντερνετ με σκοπό την ανταλλαγή και την διακίνηση αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.
Διαπιστώθηκε κατά την διενέργεια των ερευνών ότι ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους χρήστες ενώ απουσίαζαν από την οικία τους είχαν ενεργοποιήσει ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων(Peer to Peer (P2P) File Sharing Programs) και κατέβαζαν υλικό παιδικής πορνογραφίας από άλλους παιδόφιλους που βρίσκονταν σε διάφορα μέρη του πλανήτη.