Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και έλαβαν τα πέντε από τα συνολικά δεκατέσσερα άτομα, τα οποία κατηγορούνται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε προχθές από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, μετά από συστηματικές έρευνες τουλάχιστον πέντε μηνών των αστυνομικών του Τμήματος Κρατικής.

Συγκεκριμένα χθες βράδυ οδηγήθηκαν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Πατρών, προκειμένου να τους αποδοθούν κατηγορίες και έπειτα στον ανακριτή όπου ζήτησαν προθεσμία, οι τρεις κάτοικοι Πατρών (δύο Έλληνες και ένας Αλβανός) και δύο κάτοικοι Αιγίου (ένας Έλληνας και ένας Αλβανός).

Ο ένας εκ των Ελλήνων που διέμενε στην Πάτρα θα οδηγηθεί και πάλι στον ανακριτή για να απολογηθεί, την ερχόμενη Κυριακή 4 Αυγούστου, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις θα περάσουν το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου, την Τρίτη 6 Αυγούστου.

Οι υπόλοιποι πέντε από τους συλληφθέντες, οδηγήθηκαν αντίστοιχα στους εισαγγελείς Αιγίου και Μεσολογγίου, ενώ οι τελευταίοι τέσσερις βρίσκονται ήδη έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα και θα μεταφερθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στον εισαγγελέα για να τους αποδοθούν οι νέες κατηγορίες και για να απολογηθούν για αυτές.

Μεταξύ άλλων κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση, κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών και για παράβαση της νομοθεσίας περί ειδικού φόρου κατανάλωσης, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται είκοσι τουλάχιστον ακόμη άτομα με την έρευνα των αστυνομικών να συνεχίζεται.

Πηγή: patrastimes.gr