«Όχι» είπε το Συμβούλιο Εφετών στο αίτημα του Ανδρέα Λοβέρδου να εξαιρεθεί από την έρευνα για την υπόθεση Novartis η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση κρίνοντας πως δεν συντρέχουν λόγοι μεροληψίας στο πρόσωπο της κ. Τουλουπάκη.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στο αίτημα ζητούσε την εξαίρεση της εισαγγελικής λειτουργού καταγγέλλοντας ότι συμμετείχε στα αδικήματα που φέρεται να έχει διαπράξει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Παράλληλα ανοικτή παραμένει, στον Άρειο Πάγο, η έρευνα για τους δικονομικούς χειρισμούς στην πολύκροτη υπόθεση με την πρώην επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου να παίρνει τη σκυτάλη των μαρτυρικών καταθέσεων.

Το πρόσωπο της κ. Παπασπύρου μπήκε στο κάδρο της υπόθεσης μέσα από τη μαρτυρία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή ο οποίος ανέφερε πως η πρώην επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης συμμετείχε σε κρίσιμες συσκέψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης που αφορούσαν την πορεία της έρευνας για την υπόθεση Novartis και την επιρροή του αποκαλούμενου Ρασπούτιν.