Επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί για τη σύλληψη των τεσσάρων ενόπλων που αποπειράθηκαν να ληστέψουν το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Άργους. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε όταν οι επίδοξοι ληστές τον πυροβόλησαν, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν έπειτα από καταδίωξη.

Όπως όλα δείχνουν, οι δράστες είχαν σχεδιάσει προσεκτικά τη ληστεία. Δύο από αυτούς είχαν διαρρήξει την πίσω πόρτα της τράπεζας και περίμεναν στο εσωτερικό, ένας ήταν τσιλιαδόρος στο μπροστινό μέρος κι ένας ακόμα σε αυτοκίνητο που είχαν για τη διαφυγή τους.

Την ώρα που ο υποδιευθυντής της τράπεζας άνοιξε το υποκατάστημα βρέθηκε μπροστά στους δύο κουκουλοφόρους, οι οποίοι με την απειλή πιστολιών του ζήτησαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο.

Εκείνος προφασίστηκε ότι δεν είχε τα κλειδιά για να τους καθυστερήσει, με αποτέλεσμα πολίτες που βρίσκονταν σε διπλανή καφετέρια, να αντιληφθούν ότι κάτι συνέβαινε και να ειδοποιήσουν την αστυνομία.

Ο τσιλιαδόρος όμως αντελήφθη τα περιπολικά και φώναξε τους συνεργούς του, οι οποίοι εγκατέλειψαν την προσπάθεια, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και προσπάθησαν να διαφύγουν προς τη Νέα Κίο.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης πυροβόλησαν εναντίον των περιπολικών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι ένας από τους αστυνομικούς.

Κατάφεραν τελικά να διαφύγουν και λίγο αργότερα βρέθηκε το αυτοκίνητο στο Ελαιοχώρι Αργολίδας. Το όχημα είχε κλαπεί το Σάββατο από την περιοχή της Γλυφάδας.

Δείτε φωτογραφίες