Από 11 χρόνια φυλάκιση επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο της Λαμίας σε δύο αλλοδαπούς που είχαν συλληφθεί να κλέβουν καλώδια στη σιδηροδρομική γραμμή ανάμεσα σε Θήβα και Λειβαδιά.

Πρόκειται για έναν Πακιστανό και έναν Βούλγαρο, οι οποίοι ξεκινούσαν από την Αθήνα μαζί με μια ολόκληρη ομάδα αλλοδαπών και πήγαιναν στη συγκεκριμένη περιοχή, έκοβαν και έπαιρναν για να πουλήσουν σε διάφορες μάντρες τα καλώδια τα οποία είχαν τοποθετηθεί για την ηλεκτροκίνηση των τρένων.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους, τον Αύγουστο του 2010, οι κατηγορούμενοι έγιναν «τσακωτοί» την ώρα που αφαιρούσαν περίπου 400 μέτρα καλώδια, αξίας άνω των 15.000 ευρώ.

Όπως κατέθεσαν στελέχη του ΟΣΕ, στην ακροαματική διαδικασία, οι κλοπές καλωδίων από το 2008 έως το 2010, σε ένα μήκος 160 χιλιομέτρων ουσιαστικά ακύρωσαν την ηλεκτροκίνηση του σιδηροδρόμου μέχρι την Τιθορέα και στο τέλος του 2010 η ΕΕ ζήτησε να επιστραφούν πίσω τα χρήματα που είχε διαθέσει για το συγκεκριμένο έργο.

Μάλιστα, υπογραμμίστηκε ότι, ο ΟΣΕ που θα κατασκευάσει εκ νέου το έργο, πλέον αλλάζει στρατηγική, καθώς θα κατασκευάζει 5 χιλιόμετρα δικτύου και στη συνέχεια θα δίνει υψηλή τάση σ’ αυτό το τμήμα για να αποφεύγει τις κλοπές και έτσι θα προχωρήσει σε αποκατάσταση όλων των ζημιών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.