Την απαλλαγή του άλλοτε ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη για τα επισφαλή δάνεια που έλαβε εισηγήθηκε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε την απαλλαγή και των κατηγορούμενων τραπεζικών στελεχών που κάθονται στο εδώλιο για την υπόθεση καθώς όπως ανέφερε στην πρόταση της οι ενέργειες τους ήταν οι μόνες δυνατές εκείνη την περίοδο, εξασφαλίζοντας την περιουσία της τράπεζας, η οποία είχε προχωρήσει ήδη στο δανεισμό του Σταύρου Ψυχάρη.

Η εισαγγελέας στην πρόταση της εξέφρασε την πεποίθηση πως ο Σταύρος Ψυχάρης δεν είχε ιδιαίτερη σχέση φιλίας με τους κατηγορούμενους υπαλλήλους της τράπεζας, εκτός των τραπεζικών του συναλλαγών. Μάλιστα, επεσήμανε πως ανάλογες ενέργειες γίνονταν σε πολλές άλλες επιχειρήσεις, κατά την περίοδο της κρίσης και πρόσθεσε πως ο Σταύρος Ψυχάρης, μέχρι το 2010, ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του στην τράπεζα και φαινόταν φερέγγυος.

Σε κάθε περίπτωση, εκτίμησε, πως οι ενέργειες τους ήταν θετικές, σύννομες, που απέτρεπαν την κατάρρευση της επιχείρησης και τον κίνδυνο να βρεθούν άνεργοι 2.500 εργαζόμενοι. Καταλήγοντας η εισαγγελέας τόνισε ότι υπάρχουν πάρα πολλές αμφιβολίες πως οι ενέργειες των υπαλλήλων υπήρξαν βλαπτικές για την τράπεζα και εισηγήθηκε την απαλλαγή των κατηγορουμένων.