Σε αποχή από το συσσίτιο τους δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν από σήμερα κρατούμενοι των φυλακών Λάρισας, οι οποίοι απαιτούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και μεταχείρισης.

Οι κρατούμενοι της Α, Β, Γ και Ε Πτέρυγας απέστειλαν υπόμνημα προς το υπουργείο Δικαιοσύνης και τους προϊστάμενους στις εισαγγελίες Εφετών και Πλημμελειοδικών Λάρισας, όπου μεταξύ άλλων ζητούν: καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και καλύτερη αντιμετώπιση στις ολιγοήμερες άδειες, καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κάλυψη από κοινωνικό λειτουργό.

Αναφέρουν, ότι θεωρούν απαράδεκτο το γεγονός ότι απορρίπτονται από τα συμβούλια και την Εισαγγελία αιτήσεις για υπό όρους απολύσεις, με προσχηματικές δικαιολογίες, όπως ισχυρίζονται.

Εξάλλου, σε σχέση με το θέμα των αδειών οι κρατούμενοι εκφράζουν την λύπη τους που το 3% των παραβάσεων, ισοπεδώνει το 97% που τηρεί τους όρους που τίθενται.

Ακόμη, οι κρατούμενοι επισημαίνουν ότι θεωρούν «ανομία», την κράτηση παρανόμων αλλοδαπών κρατουμένων για μεγάλο διάστημα (2-3 μήνες) στις φυλακές Λάρισας, ενώ, όπως υποστηρίζουν έχει γίνει δεκτή η υπό όρους απόλυση τους.

Μάλιστα, το υπόμνημα που σήμερα δημοσιοποιήθηκε, στάλθηκε την περασμένη εβδομάδα προς τους παραλήπτες του και οι κρατούμενοι εξέφραζαν την επιθυμία να έχουν συνάντηση με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνη καθώς και τον γραμματέα του υπουργείου και τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, προκειμένου να θέσουν και απευθείας τα αιτήματα τους.

Επειδή μετά την πάροδο της εβδομάδας αυτό δεν έγινε, από σήμερα δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν σε άρνηση συσσιτίου μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, προειδοποιώντας ότι θα προχωρήσουν εν συνεχεία σε απεργία πείνας, μέχρι να δικαιωθούν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.