«Λέει ψέματα. Ήταν σκόπιμο μπορούσε να φύγει… Σούμο πάλευε. Φοβήθηκε τον Παύλο;». Αυτή ήταν η αντίδραση του πατέρα του Παύλου Φύσσα στον ισχυρισμό του Γιώργου Ρουπακιά πως το μοιραίο βράδυ δέχτηκε επίθεση από τον άτυχο μουσικό και σε μια αψυχολόγητη κίνηση πήρε το πτυσσόμενο μαχαίρι από το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου του για να αμυνθεί.

Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, αμέσως μόλις διέκοψε το δικαστήριο διαμαρτυρήθηκε ενώ η σύζυγος του, Μάγδα Φύσσα, για πρώτη φορά απουσίαζε από το δικαστήριο. «Δεν άντεχε να ακούσει τον δολοφόνο του παιδιού της» είπαν οι δικοί της άνθρωποι.

Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο Γιώργος Ρουπακιάς έδωσε τη δική του εκδοχή για το μοιραίο βράδυ αλλά και τα κρίσιμα δευτερόλεπτα που έκοψαν το νήμα της ζωής του 34χρονου μουσικού προκαλώντας μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις την αντίδραση της προέδρου.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως ο Παύλος Φύσσας, μαζί με την παρέα του, κινήθηκε απειλητικά σε βάρος του και εκείνος ένιωσε εγκλωβισμένος στο αυτοκίνητό του.

«Στο αυτοκίνητο είχα ένα μαχαίρι. Και άνοιξα την πόρτα. Αν δεν είχα το μαχαίρι θα άνοιγα να φύγω πεζός. Θα ήταν η τελευταία λύση γιατί θα με έφταναν. Είχα το μαχαίρι», περιέγραψε και συνεχίζοντας ισχυρίστηκε πως έκανε μόνο ένα βήμα και τότε δέχτηκε τις γροθιές του Παύλου Φύσσα. «Κρατώντας το μαχαίρι έκανα τα χέρια μου προς τα πάνω για να προστατευτώ. Ήταν πιο ψηλός από εμένα. Τα σήκωσα για να προστατέψω το κεφάλι μου. Του έριξα στα πόδια για να κάνει πίσω. Όπως πήγα για τη δεύτερη είχε πέσει και μάλλον τον πέτυχα στην καρδιά», είπε και άκουσε την πρόεδρο να του λέει πως ο ιατροδικαστής δεν κατέγραψε σε βάρος του χτυπήματα.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς εξέφρασε την πεποίθηση πως η υπόθεση πήρε μεγάλη διάσταση γιατί συνδέθηκε με την πολιτική. «Ήταν μια απλή ανθρωποκτονία…», είπε παραδεχόμενος πως ήταν υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής από το 2012 επιχείρησε να περιορίσει το ρόλο του σε «βοηθητικό».

Στη συνέχεια χαρακτήρισε «ατυχές» το γεγονός ότι αναφέρθηκε σε «απλή ανθρωποκτονία». Έχω μετανιώσει, λυπάμαι ειλικρινά μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω», είπε.

Ο κατηγορούμενος, μιλώντας για τα γεγονότα που προηγήθηκαν της δολοφονίας ισχυρίστηκε πως είχε παραδώσει σε συγκατηγορούμενο του τρικάκια για την ομιλία του Νίκου Μιχαλολιάκου που θα γινόταν δυο ημέρα αργότερα όταν κοντά στην τοπική είδε άτομα που φορους αν κράνη και επέβαιναν σε μηχανάκια και ένας από αυτούς του είπε: «Την έπεσαν σε κάποιο δικό μας στο Κερατσίνι και πάμε να τον απεγκλωβίσουμε».

Ο κατηγορούμενος άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι των γεγονότων όταν όπως είπε ακολούθησε τα μηχανάκια στα οποία αν και κατονόμασε κάποιους συγκατηγορουμένους του ότι επέβαιναν διευκρίνισε πως δεν είναι βέβαιος και αναφέρετε «στον σωματότυπο». Οι ισχυρισμοί του προκάλεσαν το σφυροκόπημα της προέδρου.

Κατηγορούμενος: Δεν πρόλαβα να παρκάρω καλά. Είναι εκεί ήταν ο Φύσσας με 3-4 άτομα πιο πίσω στην Τσαλδάρη 62. Είναι δικοί του, φίλοι του. Δεν είδα τί έκαναν. Δεν μιλούσαν ούτε στεκόντουσαν… πρόσεχα μόνο το δρόμο για να παρκάρω. Άκουγα φωνές , φασαρία αλλά δεν ξέρω από που έρχονταν . Όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα. Δεν πρόλαβα. Άκουγα φωνές μπροστά μας. Με το που φτάνω, διασταυρώθηκαν τα βλέμματά μας, μάλλον με θυμήθηκε από το Κοράλλι, που με είδε νωρίτερα και μου λέει «τί είναι ρε;» και έρχεται κατά πάνω μου, έκανε δύο βήματα προς τα εμένα και πίσω του έρχονταν οι άλλοι. Ανοίγω την πόρτα του αυτοκινήτου τραβάω χειρόφρενο και παίρνω ένα πτυσσόμενο μαχαίρι

Πρόεδρος: Γιατί όλα αυτά; Είσαστε κλεισμένος σε ένα αμάξι και εσείς λέτε «ανοίγω την πόρτα και παίρνω το μαχαίρι»

Κατηγορούμενος: Το λάθος ήταν που ασυναίσθητα πήγα να πάρω το μαχαίρι.

Πρόεδρος: Αν σήμερα έρθει κάποιος απειλητικά και είστε στο αμάξι, τι θα κάνετε;

Κατηγορούμενος: Τι να κάνω; Να κλείσω τις ασφάλειες με ανοιχτά τα παράθυρα;

Πρόεδρος: Και σήμερα έτσι θα αντιδρούσατε;

Κατηγορούμενος: Να μείνω κλειστό χώρο;

Πρόεδρος: Όχι, κύριε. Να βάλετε μπροστά να φύγετε…

Κατηγορούμενος: Να φύγω αντίθετα;

Πρόεδρος: Όπως μπήκατε αντίθετα, να φύγετε αντίθετα. Αντί να κινηθείτε με το αυτοκίνητο; ανοίγετε την πόρτα και παίρνετε και το μαχαίρι;

Κατηγορούμενος: Περνούσαν λεωφορεία. Είχε κίνηση. Αντίθετα να φύγω; Πως;

Πρόεδρος: Κρατούσε κάτι ο Παύλος Φύσσας;

Κατηγορούμενος: Τίποτα δεν κρατούσε, απλά ήταν 4 άτομα. Δεν έχω ανακατευτεί ποτέ με τέτοια πράγματα. Η πρώτη μου σκέψη, κακώς βέβαια, ήταν το μαχαίρι. Να φύγω αντίθετα δεν μπορούσα, ήταν μονόδρομος και είχε κίνηση. Να κλείσω παράθυρα δεν προλάβαινα. Εγώ πήγα να παρκάρω για να πάω στο Κοράλλι.

Πρόεδρος: Και αλλάξατε ξαφνικά προορισμό και ασχοληθήκατε με τα άλλα άτομα….

Κατηγορούμενος: Ο σκοπός ο δικός μου ήταν να απεγκλωβίσω έναν δικό μας στο Κερατσίνι.

Πρόεδρος: Μήπως ο προορισμός σας ήταν ο Φύσσας για τον οποίο και σταματήσατε;

Κατηγορούμενος: Όχι βέβαια. Ο προορισμός μου ήταν το Κοράλλι. Που να τα ξέρω εγώ αυτά που έγιναν; Υπέθεσα ότι κάποιοι χρυσαυγιτες με μηχανάκια, τους κυνήγησαν και βρέθηκαν στην Τσαλδάρη. Μάλλον υπέθεσε ο άνθρωπος ότι θέλαμε να τον περικυκλώσουμε για αυτό και κινήθηκε όπως κινήθηκε. Εμένα σκοπός μου ήταν το Κοράλλι. Καλώς ή κακώς για αυτό πήγαινα.

Πρόεδρος: βλέπετε να κινείται ένα άτομο απειλητικά προς το μέρος σας…. Αν δεν είχατε το μαχαίρι θα ανοίγετε πόρτα;

Κατηγορούμενος: Όχι θα έφευγα. Πεζός.

Πρόεδρος: Γιατί δεν το κάνατε τότε;

Κατηγορούμενος: Να ανοίξω την πόρτα να βγω έξω; Ούτε δευτερόλεπτο δεν θα άντεχα..

Πρόεδρος: Θεωρείτε ότι ο μόνος τρόπος ήταν το μαχαίρι;

Κατηγορούμενος: Μπροστά δεν μπορούσα να φύγω με το αμάξι, να μείνω δεν είχε νόημα. Βγαίνω έξω και κατευθείαν αρχίζει να με χτυπάει με γροθιές στο κεφάλι. Κρατώντας το μαχαίρι προσπάθησα να καλύψω το πρόσωπο μου.

Κατηγορούμενος: Έχω τα χέρια στο κεφάλι. Εκείνη την ώρα του ρίχνω στα πόδια. Την πρώτη έστριψε και η δεύτερη μάλλον τον πέτυχε στην καρδιά…

Πρόεδρος: Εξεταστήκατε από ιατροδικαστή για χτυπήματα. Ξέρετε τί βρήκε; Σας βρήκε χτυπήματα;

Κατηγορούμενος: Ο ιατροδικαστής μου πιάνει το κεφάλι και μου λέει ότι είναι πιο μαλακό το τριχωτό της κεφαλής μου. Μετέπειτα είδα ότι δεν είχε γράψει τίποτα….

Πρόεδρος: Συμφωνούμε ότι στην έκθεση δεν αναγράφεται τίποτα από αυτά που λέτε. Την πρώτη φορά που τον χτυπήσατε;

Κατηγορούμενος: Ήταν στο πόδι.

Πρόεδρος: Όταν σκοπός του δράστη είναι να μην σκοτώσει, επιλέγει μέρη του σώματος που δεν είναι βασικά για τη ζωή του και άπαξ χτυπήσει μια φορά τον αποδυναμώνει. Η συνέχεια γιατί χρειαζόταν;

Κατηγορούμενος: Δεν έχω μπλέξει πουθενά ποτέ. Εκείνη την ώρα το μόνο που θες είναι να φύγεις από τα χέρια του άλλου.

Πρόεδρος: Να φύγετε. Κατά τον ιατροδικαστή, δεν σας έχει ακουμπήσει. Γιατί συνεχίζετε να τον χτυπάτε; Τα δύο επόμενα χτυπήματα στη θωρακική χώρα που οδηγούν σε…

Κατηγορούμενος: Δεν διαφωνώ καθόλου. Ήμουν σκυμμένος και με βαρούσε ο άλλος θέλεις να δώσεις μία. Εκεί πάνω στη τρέλα σου… στην ταραχή μου… μια απλή ανθρωποκτονία ήταν και επειδή ήταν πολιτικό το θέμα έγινε αυτό που έγινε…

Ακροατήριο: Τι είπε ρε;;!

Πρόεδρος: Αλλάζει κάτι στην ανθρωποκτονία αυτό που λέτε;

Κατηγορούμενος: Ήρθαν οι αστυνομικοί αμέσως. Ο Φύσσας με έδειξε και σήκωσε την μπλούζα, ήταν όρθιος. Ήρθε ο αστυνομικός μου είπε δώσε άδεια αυτοκίνητου και ταυτότητα.

Πρόεδρος: έκανε έλεγχο για δίπλωμα και άδεια εκείνη την ώρα;

Κατηγορούμενος: Αυτό έγινε. Έρχεται περιπολικό, με βάζουν μέσα και ξεκινάμε Τμήμα. Δεν μου πέρασαν χειροπέδες και είχα το κινητό μου. Αυτά που λένε είναι παραμύθια.

Πρόεδρος: Η φράση «είμαι δικός σας»;

Κατηγορούμενος: Ο αστυνομικός είπε στον ασύρματο ότι είμαι μέλος της ΧΑ και του λέω «εγώ;». Και μου είπε ότι σταμάτα εσύ. Γιατί να πω «είμαι δικός σας» δεν τα είπα αυτά τα πράγματα!

* Οι φωτογραφίες έχουν υποστεί επεξεργασία, έπειτα από αίτημα της πλευράς του κατηγορούμενου.