Εδώ και λίγες ώρες και μετά την προσαγωγή του 27χρονου βασικού υπόπτου για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου, Ζούζαν Ίτον άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης με τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

Ο 27χρονος, ο οποίος είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά και που -σύμφωνα με την Αστυνομία- αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα, ομολόγησε προφορικά ότι εκείνος διέπραξε το στυγερό έγκλημα ενώ όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του Alpha, του ζητήθηκε να περιγράψει τη στιγμή της δολοφονίας.

Όπως ανέφερε ο Alpha στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων ο φερόμενος ως δράστης που μένει στην Κίσσαμο Χανίων και δουλεύει ως αγρότης και ιδιωτικός υπάλληλος, ανέφερε ότι μόλις είδε την Αμερικανίδα βιολόγο να κάνει τζόκινγκ, τη χτύπησε με το αυτοκίνητό του. Στη συνέχεια, την έβαλε αναίσθητη στο αγροτικό του και την πήγε στην τοποθεσία όπου εντοπίστηκε αργότερα η άτυχη γυναίκα. Εκεί τη δολοφόνησε, κλείνοντάς της το στόμα και τη μύτη.

Σε ερώτηση των αστυνομικών αν την κακοποίησε σεξουαλικά, εκείνος αρνήθηκε αν και -σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Alpha- είμαστε σε αναμονή των ιστολογικών εξετάσεων αλλά και της εξέτασης του DNA. Όπως προκύπτει, οι μώλωπες ήταν από το χτύπημα με το αμάξι ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο 27χρονος αρνήθηκε την ύπαρξη συνεργού.

Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και αναπαράσταση της δολοφονίας.