Επίθεση σε γραφεία εταιρείας στο Μοναστηράκι πραγματοποίησαν ανήμερα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του Ρουβίκωνα  σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, «το πρωί της Τρίτης 16 Απριλίου, σε ΧΥΤΑ στο Ληξούρι Κεφαλονιάς, ένας 38χρονος εργάτης της ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε σπεύδει να επιδιορθώσει βλάβη σε μηχάνημα του χώρου διαλογής απορριμμάτων. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας του, ο εργαζόμενος καταπλακώνεται από το μηχάνημα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του μετά από λίγα λεπτά. Συνάδελφοι του προσπάθησαν να το βοηθήσουν, κάλεσαν ασθενοφόρο αλλά ήταν ήδη αργά. Για ακόμα μία φορά οι εγκληματικές ελλείψεις στη συντήρηση μηχανημάτων εταιρειών «πρότυπο» όπως της ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε οδηγούν στην απώλεια ζωής εργάτη»

Όπως σημειώνουν «επιλέξαμε να τιμήσουμε την Εργατική Πρωτομαγιά με το να επιτεθούμε στα κεντρικά της ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε στην οδό Αιόλου 67 στο Μοναστηράκι. Μία μικρή κίνηση στο πλαίσιο των ευρύτερων αγώνων, για να μη θρηνήσουμε ξανά ανθρώπους οι οποίοι πάλευαν για μερικά χρήματα, όπως θρηνούν πλέον τα τρία παιδιά και η γυναίκα του το 38χρονο πατέρα και σύζυγο τους που άφησε την τελευταία του πνοή στο ΧΥΤΑ Ληξουρίου».