Τη Μ. Δευτέρα θα περάσει και πάλι το κατώφλι του ανακριτή ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Την ίδια ημέρα θα δώσει εξηγήσεις και ο δεύτερος δικηγόρος, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση το οποίο εκτελέστηκε το πρωί. Οι δυο γνωστοί ποινικολόγοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της ογκωδέστατης δικογραφίας η οποία τους δόθηκε σε σκληρό δίσκο.

«Εγώ και ο Θοδωρής μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014. Αν είναι δυνατόν!» σχολίασε έξω από το γραφείο του ανακριτή ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αναφερόμενος στο κατηγορητήριο που εμφανίζει τους δυο κατηγορούμενους να εμπλέκονται στην οργάνωση εδώ και πέντε χρόνια.

Στο πλευρό των δυο κατηγορούμενων δικηγόρων, οι οποίοι επέστρεψαν στη ΓΑΔΑ όπου θα κρατηθούν, οι συνεργάτες αλλά και οι οικογένειες τους. Έξω από το ανακριτικό γραφείο για να συμπαρασταθούν στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο ήταν τα τρία παιδιά του, η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου που έσπευσε να τον αγκαλιάσει, ο γιος και η κόρη του από τον πρώτο του γάμο, αλλά και η Νατάσσα Καλογρίδη.

Ο συνήγορος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρ. Κονταξή είπε πως ο εντολέας του είναι σοκαρισμένος με τις εξελίξεις. «Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία» επεσήμανε σε δηλώσεις του υπογραμμίζοντας ότι το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου πριν απολογηθεί δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. «Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ένταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής. είναι γνωστής κατοικίας κάθε μέρα στα δικαστήρια».

Ο συνεργάτης του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Γιάννης Μαρακάκης τόνισε σε δηλώσεις του πως «η πλευρά Λυκουρέζου εξακολουθεί να θεωρεί ότι η έκδοση του εντάλματος και η σύλληψη του συνιστά υπερβολή. Η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης και ο τρόπος με τον οποίο έχει προσεγγιστεί αλλάζει για στον τρόπο που θα κάνουμε τη δουλειά μας όσοι ασχολούμαστε με το ποινικό… Δεν χρειαζόταν η κινηματογραφική σύλληψη».

Αναφερόμενος στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο τον χαρακτήρισε εμβληματική προσωπικότητα η οποία «αποτέλεσε πρότυπο για τη γενιά μου», τόνισε.