Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός της Ασφάλειας που καταγγέλθηκε ότι παρακολουθούσε τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, ενώ σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων που ανέλαβε την υπόθεση, σχημάτισε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του 45χρονου Αρχιφύλακα, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής καθώς και ενός 50χρονου επιχειρηματία, για παραβίαση του απορρήτου της προσωπικής-ιδιωτικής ζωής του Πάνου Καμμένου καθώς και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή αντίστοιχα, καθώς και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα χθες το πρωί, αστυνομικοί της συνοδευτικής ασφάλειας του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ., κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους θεώρησαν ύποπτη μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας και αφού την ακινητοποίησαν, διαπίστωσαν ότι οδηγός ήταν ο 45χρονος αρχιφύλακας.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, προέκυψε ότι ο αστυνομικός εργαζόταν για λογαριασμό του επιχειρηματία, έχοντας αναλάβει την παρακολούθησή του.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του αστυνομικού, μεταξύ άλλων, μία βιντεοκάμερα, δύο μαγνητόφωνα «δημοσιογραφικού» τύπου, επτά ψηφιακοί και οπτικοακουστικοί δίσκοι και ένα κυνηγετικό όπλο, που κατείχε χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Ο αστυνομικός και ο επιχειρηματίας με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Ο αστυνομικός κατηγορείται επιπλέον για κατοχή κυνηγετικού όπλου χωρίς την απαιτούμενη άδεια και για άσκηση επαγγέλματος παρά την ιδιότητά του.