Το νήμα της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή στο Πανόραμα της Βούλας ξετύλιξε η Αστυνομία μετά από πέντε μήνες.

Χθες εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Γλυφάδα μέσα σε αυτοκίνητο ένας 31χρονος Βούλγαρος που βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του 46χρονουΜόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών προσπάθησε να διαφύγει, εμβόλισε το περιπολικό, αλλά τελικά συνελήφθη, παρά την αντίσταση που προέβαλε.

Ο 31χρονος οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 10 Απριλίου. Κρατά το στόμα του κλειστό και δεν αποκαλύπτει τίποτα που να αφορά τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του 46χρονου, τον οποία αναζητά η Αστυνομία.

Ο Βούλγαρος είναι πληρωμένος δολοφόνος που εκτελούσε συμβόλαιο θανάτου, όπως εκτιμά η Αστυνομία. Φέρεται να συνεργάστηκε με τον 33χρονο αδερφό του, που αναζητείται και σε βάρος του έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Ο δολοφόνος είχε απελαθεί από τον Καναδά το 2016 κατηγορούμενος για διάφορα αδικήματα, μεταξύ των οποίων παράνομη κατοχή και επίθεση με όπλο.

Πώς οργάνωσαν το σχέδιο

Οι δράστες έφτασαν στην Αθήνα από τη Σόφια στις 12 Οκτωβρίου 2018 και για 19 μέρες οργάνωναν το σχέδιο της δολοφονίας του 46χρονου επιχειρηματία, παρακολουθώντας όλα τα μέρη που κινούνταν.

Άλλαζαν διαρκώς πολλά αυτοκίνητα, τα οποία ενοικίαζαν από γραφεία καθώς και ξενοδοχεία, στην περιοχή της Γλυφάδας. Μετά την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου επέστρεψαν στη Βουλγαρία την 1η Νοεμβρίου. Ο 31χρονος επέστρεψε στις αρχές της εβδομάδας στην Ελλάδα, όχι όμως και ο 33χρονος αδελφός του.

Ο Γιάννης Μακρής δολοφονήθηκε το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου 2018 την ώρα που έμπαινε στο αυτοκίνητό του, που ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας.

Ο 31χρονος Βούλγαρος τον προσέγγισε πεζός από την πλευρά του συνοδηγού και τον πυροβόλησε επανειλημμένα. Παρά την προσπάθεια του θύματος να ξεφύγει βγαίνοντας από το αυτοκίνητό του ο δράστης κινήθηκε γρήγορα προς το μέρος του και του έδωσε τη χαριστική βολή. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο που τον περίμενε σε κοντινή απόσταση και διέφυγε μαζί με τον 33χρονο αδερφό του.

Η Ασφάλεια φαίνεται ότι είχε καταλήξει εδώ και αρκετό καιρό στην ταυτότητα του δολοφόνου. Τώρα πλέον οι έρευνες προσανατολίζονται στην εντοπισμό του 33χρονου αδερφού του Βούλγαρου, που τον περίμενε με το αυτοκίνητο την ημέρα της δολοφονίας αλλά και στον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας.