Κρυμμένα σε ελιές και φάρμακα 50 κιλά χασίς

Πίσω από το εμπόριο ο αποκαλούμενος «Έλληνας Εσκομπάρ»


ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
15:56
17/12/2012
Κρυμμένα σε ελιές και φάρμακα 50 κιλά χασίς
1
loading

Μια μεγάλη νταλίκα με επικαθήμενο, η οποία μετέφερε ελιές και φάρμακα για την Αγγλία είχε κρυμμένα μέσα στα εμπορεύματα και πενήντα κιλά χασίς.

Η νταλίκα ακινητοποιήθηκε στο Αίγιο από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, οι οποίοι για τρεις ημέρες την παρακολουθούσαν στην διαδρομή που έκανε από τα Τρίκαλα μέχρι και το Αίγιο.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον οδηγό και το συνοδηγό ενώ βρέθηκαν μέσα στη νταλίκα μεγάλες ποσότητες ναφθαλίνης που είχαν τοποθετηθεί για να μπερδεύονται οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι της αστυνομίας ώστε να μην μπορούν να εντοπίσουν τα ναρκωτικά.

Ο «εγκέφαλος» που οργάνωνε τη διακίνηση ελιών, φαρμάκων και χασίς είναι κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων, γνωστός με το ψευδώνυμο ως ο «Έλληνας Εσκομπάρ».

Εκτός από τις ελιές, (περίπου τρεις τόνοι) το εμπόρευμα περιείχε μεγάλη ποσότητα από το αντιοβιοτικό Clindamycin, τοποθετημένο σε 30 μεγάλα κιβώτια το οποίο διαπιστώθηκε ότι ο κρατούμενος το εισήγαγε από τη Βουλγαρία, σε χαμηλές τιμές και θα το έστελνε στην Αγγλία μαζί με τις ελιές και το χασίς, όπου τα φάρμακα πληρώνονται σε ιδιαίτερα ακριβές τιμές.

Ο «Έλληνας Εσκομπάρ», που κρατείται από το Μάρτιο του 2011 και εκτίει πολυετή κάθειρξη για εμπόριο ναρκωτικών, διαπιστώθηκε ότι κάνει εισαγωγή και εξαγωγή των ναρκωτικών, τα οποία εισάγει από την Αλβανία σε μεγάλες ποσότητες και το εξάγει στην Αγγλία.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν για τρεις ολόκληρες ημέρες τη νταλίκα, με ενδιάμεσους σταθμούς τη Θήβα και του Ρέντη, όπου φόρτωσε αντίστοιχα ελιές και φάρμακα.

Ο κρατούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ασφάλεια του Βόλου, διαπιστώθηκε ότι εδώ και καιρό πραγματοποιεί ανάλογες εξαγωγές με δεκάδες νταλίκες, εμπόριο που του αποδίδει τεράστια κέρδη.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια του Βόλου ενώ το εμπόρευμα κατασχέθηκε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡ…

    ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ...
    ΜΕ ΑΜΑΣ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ....
    ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει