Στον απόηχο των αποκαλύψεων για τη «μαφία των φυλακών» κάθισαν και πάλι στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου οι οποίοι οδηγήθηκαν στο δικαστήριο υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ο φερόμενος ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας και σύμφωνα με τις αρχές, ηγετικό στέλεχος της «μαφίας των φυλακών», ήταν ο λόγος που η διαδικασία διεπόπη για την 1η Μαρτίου. Ο κατηγορούμενος ζήτησε ολιγοήμερη διακοπή καθώς, όπως έκανε γνωστό στο δικαστήριο , ο συνήγορος του παραιτήθηκε και χρειάζεται χρόνο για να ενημερωθεί ο νέος. Παράλληλα, υποστήριξε ότι συγκεντρώνει στοιχεία που αφορούν στην υπόθεση σε μια προσπάθεια, προφανώς, να αντικρούσει τις νέες κατηγορίες που αντιμετωπίζει και τον εμπλέκουν στην εγκληματική οργάνωση που δρούσε τόσο εκτός όσο και εντός των φυλακών.

«Κυρία πρόεδρε εχθές από την τηλεόραση είδαμε ότι έχουμε γίνει η «κόζα νόστρα του Κορυδαλλού» είπε ο κατηγορούμενος απευθυνόμενος στο δικαστήριο με ειρωνικό ύφος ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις κατηγορίες που τον φέρουν αναμεμιγμένο σε δολοφονίες μαρτύρων σε δικαστικές υποθέσεις μεταξύ αυτών και του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. «Τους κρατούμενους μάρτυρες έχουμε αποφασίσει να τους φέρουμε όλους μαζί μια ημέρα….μακάρι να τους προστατεύσουν για να μην τον σκοτώσουν όπως σκότωσαν τον Ν…» (σ.σ. ο κρατούμενο που βρέθηκε νεκρός στις φυλακές Κορυδαλλού τον περασμένο μήνα) είπε μιλώντας με προκλητικό ύφος.

Αίσθηση προκάλεσαν τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας και οι αυστηροί έλεγχοι που διενεργούσαν οι αστυνομικοί ενώ είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο των δικαστηρίων επιπλέον μηχανήματα ελέγχου, όπως αυτά που υπάρχουν στα αεροδρόμια.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες για την αποκαλούμενοι «μαφία των φυλακών» είναι σε πλήρη εξέλιξη με τις αρχές να εστιάζουν το ενδιαφέρον τους ακόμη και στο ενδεχόμενο διασύνδεσης της με την τρομοκρατία. Δεν είναι τυχαίο ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου ζητεί να οριστεί εφέτης ειδικός ανακριτής αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας προκειμένου να χειριστεί την υπόθεση. Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους , μεταξύ αυτών και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες των φερόμενων ως πρωταγωνιστών. Εκτός από την υπόθεση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου η οποία και πάλι θα μπει στο στόχαστρο από «κόσκινο» θα περάσουν

η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, η δολοφονία του Αλβανού κρατούμενου- κατηγορούμενου στην ανθρωποκτονία Ζαφειρόπουλου– που έγινε μέσα στις φυλακές, ο ύποπτος θάνατος Αλβανού κρατούμενου που βρέθηκε νεκρός επίσης στον Κορυδαλλό αλλά και η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος θαμώνων στο Μικρολίμανο.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται και η υπόθεση εκβίασης σε βάρος γνωστού δικηγόρου από τον οποίο κατάφεραν να αποσπάσουν 3.000 ευρώ ενώ θα ερευνηθεί και ο ρόλος άλλων δικηγόρων οι οποίοι είχαν επικοινωνίες με τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα της μαφίας.