Το ενδεχόμενο διασύνδεσης των μελών της «μαφίας των φυλακών» με την τρομοκρατία ερευνούν οι αρμόδιες αρχές μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος που φέρεται να δρούσε τόσο εντός όσο και εκτός του Κορυδαλλού.

Η σοβαρότητα της υπόθεσης είναι αυτή που οδηγεί την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου να ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, την σύγκλιση της Ολομέλειας των Εφετών, προκειμένου να οριστεί εφέτης- ανακριτής αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας για να χειριστεί τη δικογραφία. Πληροφορίες αναφέρουν πως στο πλαίσιο της έρευνας εντοπίστηκαν ενδείξεις που ενδεχομένως παραπέμπουν σε διασύνδεση των εμπλεκομένων στην υπόθεση και με τρομοκρατικές δράσεις.

Έτσι, στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης θα μπει σειρά υποθέσεων στις οποίες τα μέλη της «μαφίας των φυλακών» εμφανίζονται να έπαιξαν ρόλο ακόμη και αν για κάποιες από αυτές θεωρούσαν ότι έχει ολοκληρωθεί η έρευνα.

Μεταξύ των υποθέσεων που θα περάσουν από «κόσκινο» είναι η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, η  δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, η δολοφονία του Αλβανού κρατούμενου- κατηγορούμενου στην ανθρωποκτονία Ζαφειρόπουλου- που έγινε μέσα στις φυλακές, ο ύποπτος θάνατος Αλβανού κρατούμενου που βρέθηκε νεκρός επίσης στον Κορυδαλλό αλλά και η  απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος θαμώνων στο Μικρολίμανο.

Το ενδιαφέρον στρέφεται και στην υπόθεση εκβίασης σε βάρος γνωστού δικηγόρου από τον οποίο κατάφεραν να αποσπάσουν 3.000 ευρώ ενώ θα ερευνηθεί και ο ρόλος άλλων δικηγόρων οι οποίοι είχαν επικοινωνίες με τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα της μαφίας.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι τα ηγετικά στελέχη της μαφίας οργάνωναν τα σχέδια τους μέσα από τη φυλακή εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι βρίσκονταν στα ίδια κελιά. Αυτός είναι και ο λόγος που η Εισαγγελέας το Αρείου Πάγου, με εγκύκλιο της τους προϊσταμένους των Εισαγγελιών της χώρας, ζητεί οι κρατούμενοι που μετάγονται για να καταθέσουν ή να δικαστούν σε φυλακές πλησιέστερες προς το δικαστήριο, να παραμένουν σε αυτές μόνον όταν η δίκη συνεχίζεται χωρίς διακοπές. Σε διαφορετική περίπτωση και όταν οι δίκες διακόπτουν για διάστημα πέραν των δέκα ημερών , όπως επισημαίνει η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, οι κρατούμενοι πρέπει να επιστρέφουν στις φυλακές όπου μόνιμα κρατούνται. Η  παραγγελία αφορά πρωτίστως τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου διαμένουν κατά καιρούς για μεγάλο χρονικό διάστημα εκατοντάδες κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων σκληροί κακοποιοί και βαρυποινίτες με αποτέλεσμα, όπως σημειώνει και η ίδια η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου «να επιτείνεται το πρόβλημα του υπερπληθυσμού, το οποίο είναι γνωστό ότι μας εκθέτει τόσο για ανθρωπιστικούς λόγους όσο και ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».