«Οργιάζει» η εγκληματικότητα στην Κρήτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. μόνο τον περασμένο μήνα, οι υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας του νησιού συνέλαβαν συνολικά 900 άτομα για διάφορα αδικήματα.

Και συγκεκριμένα:

Για παραβάσεις του νόμου «περί ναρκωτικών» συνελήφθησαν 97 άτομα, για κλοπές-διαρρήξεις εντοπίστηκαν 99 άτομα, για κλοπές τροχοφόρων συνελήφθησαν τρία άτομα, για ληστείες εννέα άτομα, για απάτες-πλαστογραφίες 47 άτομα. Επίσης, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων τέσσερα άτομα, για παράβαση του νόμου «περί όπλων» 92 άτομα, για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ) 68 άτομα, για παραβάσεις του νόμου «περί αλλοδαπών» 260 άτομα, για παραβάσεις του νόμου «περί παιγνίων» 1, περί πνευματικής ιδιοκτησίας συνελήφθησαν 27 άτομα, για διάφορα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ) 30 άτομα, για επαιτεία συνελήφθησαν εννέα άτομα, για παραβάσεις του νόμου «περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων) ένα άτομο, για παραβίαση δικαστικής απόφασης εννέα άτομα, για παραβάσεις περί θήρας συνελήφθη ένα άτομο, για παραβάσεις αστυνομικής διάταξης συνελήφθησαν 25 άτομα, για παραβάσεις «περί ζωοκλοπής» βρέθηκαν δύο άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί αρχαιοτήτων εννέα, για παραβάσεις του νόμου περί ειδικών ποινικών νόμων συνελήφθησαν 13 άτομα, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου τέσσερα, για απείθεια δύο, για παραβάσεις περί ενδοοικογενειακής βίας τέσσερα, για παραβάσεις περί ανηλίκων ένα άτομο,
για διάφορα αδικήματα ύστερα από έγκληση 19 άτομα, για διάφορα αδικήματα του ποινικού κώδικα 58 άτομα,
για αποσφράγιση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος τρία άτομα, για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. συνελήφθησαν τρία άτομα.

Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν έξι ληστείες, 132 κλοπές και διαρρήξεις σε οικίες, καταστήματα και ξενοδοχεία καθώς και δεκάδες άλλες υποθέσεις.

Πηγή: prismanews.gr