«Πρόκειται για έναν μηχανισμό ο οποίος δεν εξερράγη γιατί υπήρξε κάποιο πρόβλημα στη βόμβα ή γιατί μεταφερόταν από εδώ και από εκεί. Ήταν προγραμματισμένο να σκάσει εκείνη την ώρα και εξερράγη. Αυτό είναι που προκαλεί την ανησυχία, καθώς οι αστυνομικοί θεωρούν ότι θα μπορούσε να είχε κάνει πολύ μεγαλύτερη ζημιά».

Τα παραπάνω ανέφεραν πηγές της Αντιτρομοκρατικής για τη βόμβα που εξερράγη έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου, στη συμβολή των οδών Σκουφά και Λυκαβηττού στο Κολωνάκι, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Οι Αρχές, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Alpha, βλέπουν για πρώτη φορά τέτοια συνδεσμολογία. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει χρησιμοποιήσει τέτοια συνδεσμολογία, δηλαδή μπουκάλια με εύφλεκτη ύλη, μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης και ένα ρολόι, γι’ αυτό και οι Αρχές επισημαίνουν ότι η βόμβα ήταν προγραμματισμένη να εκραγεί.

Λόγω της συνδεσμολογίας, πιστεύεται ότι πρόκειται για κάποια από τις ομάδες του χώρου που εμφανίζεται για πρώτη φορά είτε για πρώτη φορά φτιάχνει τέτοιου είδους μηχανισμό, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και οι κάμερες για να δουν το δρομολόγιο των τρομοκρατών.