Εγκληματική οργάνωση που την αποτελούσαν μπράβοι εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Οι αστυνομικοί από σήμερα τα ξημερώματα έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες εφόδους σε σπίτια μπράβων στην Αττική, Βοιωτία, Κορινθία και Εύβοια, όπου συνέλαβαν τους 15 κακοποιούς, οι οποίοι εκβίαζαν ή και κακοποιούσαν επιχειρηματίες, που, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης βρίσκονταν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, μη μπορώντας να πληρώσουν μεγάλα χρέη σε άλλους επιχειρηματίες.

Οι κακοποιοί, αφού επισκέπτονταν τα θύματα, τα οποία είτε απειλούσαν είτε χτυπούσαν, τους αποσπούσαν επιταγές με το χρηματικό ποσό που όφειλαν σε άλλους επιχειρηματίες. Σύμφωνα με την αστυνομία, ανάμεσα στους κακοποιούς που συνελήφθησαν είναι και γνωστός κακοποιός της παλιάς υπόθεσης Καλαθάκη- Νικολαΐδη, ο οποίος, όπως φαίνεται, αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης, αφέθηκε ελεύθερος και συμμετείχε στην οργάνωση των μπράβων.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, η εγκληματική οργάνωση ήταν άριστα δομημένη, ενώ τα μέλη της είχαν διακριτούς ρόλους στην κακοποιό δράση που ανέπτυσσαν. Αυτή τη στιγμή κρατούνται στο τμήμα δίωξης εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής 15 μπράβοι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε αρκετός οπλισμός. Μέχρι στιγμής η Ασφάλεια Αττικής δεν έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση, μια που η προανάκριση και οι έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί.