Εβδομήντα εννέα Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος ορίστηκαν υπεύθυνοι στις Σχολικές Μονάδες της Μαγνησίας (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια), προκειμένου, σε συνεργασία με την Σχολική Κοινότητα, να αντιμετωπιστεί το προσφάτως ανακύψαν, λόγω της οικονομικής κρίσης, πρόβλημα υποσιτισμού των μαθητών.

Αυτό αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, υπό τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, παρουσία όλων των εντεταλμένων Κληρικών και των Σχολικών Συμβούλων Αθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας κ.κ. Απόστολου Καρνάβα και Κων/νου Σδρόλια, σύμφωνα με το magensianews.gr.

Ο κ. Ιγνάτιος περιέγραψε το πλαίσιο της ένδειας και της οικονομικής δυσπραγίας που αντιμετωπίζει, πλέον, πλήθος Ελληνικών οικογενειών, γεγονός που έχει άμεσες επιπτώσεις στην ομαλή παρουσία των παιδιών στα σχολεία. Τόνισε ότι η συμβολή της Εκκλησίας στην αντιμετώπιση του προβλήματος επιβάλλεται και θα είναι ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο του κοινωνικού της έργου, με σκοπό όχι την προβολή ή τον έπαινο αλλά την ουσία της προσφοράς.

Επεσήμανε, επίσης, ότι Εκκλησία και Σχολείο στον τόπο μας ήταν πάντα ενωμένα, ενώ εξέφρασε την πικρία και τον προβληματισμό του για την αναίτια απαγόρευση εισόδου των Ιερέων – Πνευματικών στα Σχολεία, τα τελευταία χρόνια. Χαρακτήρισε δε ευεργετική αυτή την παρουσία για τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Συνάντηση Δ/ντών Δημοτικών
Στις 12 μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας φιλοξενήθηκε συνάντηση όλων των Δ/ντών των Δημοτικών Σχολείων της Μαγνησίας. Στην συνάντηση ο κ. Ιγνάτιος τόνισε την βούληση της Τοπικής Εκκλησίας να συνεργαστεί με την Σχολική Κοινότητα για το ζήτημα του υποσιτισμού των μαθητών και της ένδειας των οικογενειών τους, ενώ ζήτησε την συμβολή τους για τον εντοπισμό των προβληματικών περιπτώσεων και την πρόσκληση του εντεταλμένου Κληρικού να επέμβει σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά.