Ένα δωδεκάχρονο παιδί τραυμάτισε αδέσποτη σφαίρα τη βραδιά της Ανάστασης στο Κάστρο Βοιωτίας.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, λίγο μετά το Χριστός Ανέστη και ενώ στον προαύλιο χώρο της πλατείας του χωριού έσκαγαν βεγγαλικά και κροτίδες, ένα 12χρονο αγόρι, Αλβανικής καταγωγής, έπεσε κάτω ημιλιπόθυμο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το άτυχο παιδί κάτι ψέλλισε, ότι αισθάνθηκε ένα κάψιμο και δεν μπορούσε να κουνήσει τα πόδια του. Κάποια παιδίατρος που βρέθηκε εκεί είπε ότι ήταν επεισόδιο υπογλυκαιμίας ή ασιτίας και συνέστησε το παιδί να πάει σπίτι του.

Πράγματι, το παιδί μεταφέρθηκε στο σπίτι, απ΄ όπου λίγο αργότερα ακούστηκαν οι κραυγές της μάνας που καλούσε σε βοήθεια φωνάζοντας ότι το παιδί της πεθαίνει. Για καλή τύχη του παιδιού κοντά στο σπίτι του μένει μια γιατρός ο σύζυγος της οποίας είναι στο ΕΚΑΒ, οι οποίοι έτρεξαν αμέσως να δουν τι συμβαίνει.

Το παιδί διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Λιβαδειάς και, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης διασωλινώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Οι γιατροί διαπίστωσαν τότε κάποιο τραύμα στο σώμα του παιδιού, από το οποίο μάλιστα υπάρχει αιμορραγία, αλλά αρχικά κανείς δεν κατάλαβε ότι το παιδί είχε δεχθεί σφαίρα.  Η κατάσταση του 12χρονου παρέμενε εξαιρετικά κρίσιμη και οι γιατροί προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Τελικά την Τετάρτη του Πάσχα η μαγνητική τομογραφία αποκάλυψε την αιτία: Μια σφαίρα είναι σφηνωμένη κοντά στην σπονδυλική στήλη του παιδιού.

Οι γιατροί ενημέρωσαν την αστυνομία, ενώ η σφαίρα μοιάζει να είναι από περίστροφο, αλλά ακόμη δεν έχει αφαιρεθεί, αφού χρειάζεται να παρέλθει κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να γίνει η λεπτή χειρουργική επέμβαση.