Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσε ανάρτηση ενός από τα ιδρυτικά μέλη του Ρουβίκωνα στην προσωπική ιστοσελίδα στο Facebook, με την οποία σχολιάζοντας το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα την Κυριακή για το Μακεδονικό προειδοποίησε πως «Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα».

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός διαβίβασε την παραγγελία της για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στην εισαγγελία Πρωτοδικών. Την έγγραφη παραγγελία συνοδεύουν δημοσιεύματα του Τύπου (ηλεκτρονικού και έντυπου) αλλά και ένα βίντεο.

Στη αρχική του ανάρτηση το στέλεχος του Ρουβίκωνα, ανέφερε: «Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα. Κάποιοι θα κρατάνε “σφουγγαρίστρες” και κάποιοι άλλοι μαχαίρια. Άλλοι θεωρούν ότι “θα είναι η μέρα τους” και κάποιοι άλλοι θέλουν “να περάσει η μέρα χωρίς απώλειες”. Θα δείξει. Με πολύ θόρυβο και μάλλον με μεγάλο κόστος για όλους».

Λίγο αργότερα κι ενώ η παραπάνω ανάρτηση έκανε τον γύρο των ελληνικών μέσων ενημέρωσης ο ίδιος επανήλθε με δεύτερη ανάρτηση στην οποία ανέφερε: «Απασφάλισαν τα μίντια με την τελευταία ανάρτηση που έκανα. Τι δεν καταλαβαίνετε; Στο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη φασίστες μπροστά στα ματ που παρακολουθούσαν χωρίς να κάνουν τίποτα έκαψαν μια κατάληψη και έκαναν επιθέσεις. Εάν μας έρθουν και εδώ δεν θα κάτσουμε να τους κοιτάμε να μας βάζουν φωτιά ούτε θα κάτσουμε να μας μαχαιρώσουν. Κατανοητό;».