Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας στο μπαράζ κλοπών που καταγράφηκε το τελευταίο τριήμερο σε Αμαλιάδα, κάμπο και Αχαΐα και χθες στα πλαίσια του αυτοφώρου. Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία Μετά από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας και τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου εξαρθρώθηκε η σπείρα των δραστών και συνελήφθησαν τρεις ρομά που διέπρατταν κλοπές σε Ηλεία και Αχαΐα, ενώ αναζητείται ένας ακόμη συνεργός του. Από το περασμένο Σάββατο οι δράστες «χτυπούσαν» αδιακρίτως και μέχρι χθες το απόγευμα, από την έρευνα της Αστυνομίας είχαν εξιχνιαστεί δέκα περιπτώσεις κλοπών.

Οργανωμένη επιχείρηση

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις ρομά ηλικίας 29, 31 και 32 ετών, μετά από διασταύρωση στοιχείων και αφού στήθηκε οργανωμένη επιχείρηση σε καταυλισμούς ρομά στην Γαστούνη και μεταξύ Ανδραβίδας- Τραγανού και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της κατοχής ναρκωτικών και του εμπρησμού, ενώ οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και έναν 40χρονο συνεργό τους, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται από τις αρχές. Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν οι δράστες και να μην αφήσουν ίχνη πίσω τους, έκαψαν και το κλεμμένο αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούσαν για να κάνουν τις διαρρήξεις.

Χτυπούσαν αδιακρίτως

Η δράση της σπείρας φέρεται ότι ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο από την περιοχή των Βραχναΐκων Πατρών, καθώς έκλεψαν ένα αυτοκίνητο- φορτηγάκι μάρκας Hyundai και εν συνεχεία επέστρεψαν στην Ηλεία για να συνεχίσουν την δράση τους με διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα. Μάλιστα, για την διάπραξη των κλοπών στα καταστήματα είχαν αναπτύξει και συγκεκριμένη μεθοδολογία, καθώς έσπαζαν με πέτρες ή μεταλλικά αντικείμενα τις τζαμαρίες και στην συνέχεια εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν τις ταμειακές μηχανές. Με το κλεμμένο αυτοκίνητο λοιπόν τα ξημερώματα της Κυριακής «χτύπησαν» σε ένα κατάστημα- κρεοπωλείο στην Αμαλιάδα, εν συνεχεία σε ένα αρτοποιείο στα Σαβάλια και ακολούθησε και ένα παντοπωλείο στον Αμπελόκαμπο, από τα οποία αφαίρεσαν ταμειακές μηχανές. Ακούραστοι, επέστρεψαν το μεσημέρι της Κυριακής στην Αμαλιάδα και συγκεκριμένα μετέβησαν σε οικία στην περιοχή Τραγάνι και αφού παραβίασαν την κατοικία μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα.

Η καταδίωξη

Προφανώς οι πολλές μετακινήσεις τους κούρασαν, συνέχισαν την δράση τους τα ξημερώματα της Τρίτης και εστίασαν αυτή τη φορά πάλι στον δήμο Ήλιδας, στην περιοχή της Πηνείας. Οι δράστες μετέβησαν στην τοπική κοινότητα Αγίου Ηλία και αποπειράθηκαν να κλέψουν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο αλλά δεν τα κατάφεραν και εν συνεχεία αποπειράθηκαν να κλέψουν μία οικία στην περιοχή του Καλαθά Δάφνης, αλλά δεν ολοκλήρωσαν το έργο τους, καθώς έγιναν αντιληπτοί και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας τους καταδίωξαν αλλά δεν κατάφεραν να τους συλλάβουν εκείνη την ώρα. Οι δράστες κινήθηκαν στην περιοχή της Αγίας Μαύρας προς Τραγανό και φοβούμενοι ότι θα εντοπίζονταν από τις αστυνομικές αρχές εγκατέλειψαν το κλεμμένο αυτοκίνητο που οδηγούσαν στην συγκεκριμένη περιοχή και του έβαλαν και φωτιά για σβήσουν τα ίχνη τους. Στη συνέχεια κινήθηκαν στο Τραγανό, προφανώς πεζοί, και έκλεψαν ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο και αμέσως μετά απτόητοι μετέβησαν στην τοπική κοινότητα Κοροίβου του δήμου Πηνειού και αφού έσπασαν την τζαμαρία καταστήματος αφαίρεσαν την ταμειακή μηχανή. Ακολούθως, και αφού νύχτωσε, κινήθηκαν στην Γαστούνη και αφού εισχώρησαν στο κτίριο του Γηροκομείου αφαίρεσαν το πορτοφόλι μίας εργαζόμενης.

Απολογούνται αύριο

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας κινήθηκαν οργανωμένα και σε συνεργασία με τους αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, κατάφεραν να συλλάβουν τους τρεις δράστες, εξιχνιάζοντας τις παραπάνω διαρρήξεις, ενώ βρήκαν χρήματα και κοσμήματα από τα κλοπιμαία που είχαν αφαιρεθεί στην οικία στο Τραγάνι Αμαλιάδας και το πορτοφόλι της εργαζόμενης στο Γηροκομείο της Γαστούνης, τα οποία και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, καθώς επίσης και το μοτοποδήλατο που είχε κλαπεί από το Τραγανό, αλλά και το καμένο αυτοκίνητο που είχε κλαπεί από τα Βραχνέϊκα Πατρών. Όπως προέκυψε από τον έλεγχο των στοιχείων των συλληφθέντων, σε βάρος του 29χρονου και του 32χρονου εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Αμαλιάδας για περιπτώσεις κλοπών, ενώ για τον 32χρονο εκκρεμούσε επιπλέον και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας , καθώς είχε καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση για κλοπή. Στην κατοχή του ενός εκ των συλληφθέντων οι αστυνομικοί βρήκαν και μικρή ποσότητα ηρωίνης. Και οι τρεις οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας που τους άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και τους παρέπεμψε στον Ανακριτή, απ’ όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν αύριο το πρωί, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας. Περισσότερες ειδήσεις για την Ηλεία στο patrisnews.com