Για έξι μήνες είχε παραταθεί το μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης στη 43χρονη που από το απόγευμα του Σαββάτου έγινε η πρώτη δραπέτης με βραχιολάκι.

Σύμφωνα με το Έθνος η 43χρονη, που ήταν κατηγορούμενη για την υπόθεση της Energa πήρε την απόφαση να «αποδράσει» γιατί ένιωσε «αδικημένη» από το γεγονός ότι το μέτρο παρατάθηκε και πέραν του 18μηνου σε αντίθεση με ό,τι συνέβη με τους δύο συγκατηγορούμενούς της για την υπόθεση με την οποία εμπλέκεται.

Κατά το δημοσίευμα σε περίπτωση εντοπισμού και σύλληψής της πλέον θα υπάρξει για την ίδια αυστηρότερη νομική αντιμετώπιση.

Μέχρι στιγμής το βραχιολάκι φορούν 9 κρατούμενοι, ανάμεσα στους οποίους δύο φοιτητές για να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους, επιχειρηματίες, ενώ το ζήτησε και ο επιχειρηματίας που συνελήφθη με τη σπείρα των Ρομά.

Όλα συνέβησαν στις 18:58 το απόγευμα του Σαββάτου όταν η εταιρεία που έχει αναλάβει την παρακολούθηση των κρατουμένων με βραχιολάκι έλαβε σήμα από τον πομπό της 43χρονης ότι βγήκε από το σπίτι παραβιάζοντας έτσι τον κατ’ οίκον περιορισμό.

Αμέσως κινήθηκε συνεργείο της εταιρίας στην περιοχή, που παρακολούθησε το σήμα, αλλά ο πομπός σταμάτησε να εκπέμπει 11 λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 19:09 στη γωνία Θεσσαλονίκης και Λαχανά στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι υπάλληλοι της ιδιωτικής εταιρίας που έφτασαν στο σημείο βρήκαν το βραχιολάκι κομμένο αλλά η γυναίκα είχε γίνει άφαντη και αναζητείται.

Η εταιρεία που έχει αναλάβει τα βραχιολάκια αντιλήφθηκε άμεσα την παραβίαση του «βραχιολιού» και ενημέρωσε άμεσα για το γεγονός τη Διεύθυνση Ασφάλειας (Τμήμα Αναζήτησης Προσώπων), την Άμεση Δράση, το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, την αρμόδια Εισαγγελέα Εφετών και την Τριμελή Επιτροπή Εποπτείας του υπουργείου Δικαιοσύνης για το έργο ηλεκτρονικής επιτήρησης, δίνοντας παράλληλα τις ακριβείς γεωγραφικές συντεταγμένες του βραχιολιού πριν κοπεί.