Την προφυλάκιση των τεσσάρων συλληφθέντων, τριών Ελλήνων και ενός Πακιστανού, που κατηγορούνται για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, μεταξύ αυτών της παράνομη διακίνησης παράτυπων μεταναστών και έκθεσης ανηλίκων και ενηλίκων σε κίνδυνο ζωής, αποφάσισαν ομόφωνα εισαγγελέας και ανακριτής Κέρκυρας.

Οι τέσσερις φερόμενοι δράστες συνελήφθησαν, μετά τον εντοπισμό ακυβέρνητης λέμβου και τη διάσωση 36 παράτυπων μεταναστών, ανοιχτά των Παξών, από άνδρες του Λιμεναρχείου Κέρκυρας.

Κατά την προανάκριση που ακολουθήθηκε ξετυλίχτηκε το κουβάρι της παράνομης διακίνησης μεταναστών και όπως προέκυψε στο κύκλωμα εμπλεκόταν δύο Έλληνες από τη Λυγιά Πρέβεζας, 31, και 30 ετών αντίστοιχα και ένας 60χρονος Έλληνας από τα Γιάννενα, που είναι και ο ιδιοκτήτης της λέμβου που χρησιμοποίησαν οι μετανάστες. Στο ίδιο κύκλωμα και ο συλληφθέν 25χρονος Πακιστανός που ήταν και ο χειριστής της λέμβου.

Όπως ανέφεραν στις μαρτυρίες και τις καταθέσεις οι μετανάστες, ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής, 29 Ιανουαρίου, στοιβαγμένοι στην λέμβο, από παραλία της Πρέβεζας και είχαν τελικό προορισμό τις ακτές της Ιταλίας. Στο ακυβέρνητο πλοίο επέβαιναν 20 Ιρανοί, 10 υπήκοοι Πακιστάν, 4 από τη Σρι Λάνκα και ένας από το Λίβανο, ανάμεσά τους δυο παιδιά και δύο γυναίκες. Η τιμή που κατέβαλε το κάθε άτομο για τη μεταφορά του φέρεται ότι κυμαινόταν από 2.000 – 2.500 ευρώ.

Συμφώνα με ασφαλείς πληροφορίες ο 31χρονος και ο 30χρονος από την Πρέβεζα, ομολόγησαν εν μέρει τη συμμετοχή τους στο παράνομο κύκλωμα, ενώ ο 60χρονος Γιαννιώτης, καθώς και ο 25χρονος Πακιστανός δεν παραδέχθηκαν καμία ανάμειξη. Και οι τέσσερις θα οδηγηθούν αρχικά στο σωφρονιστικό κατάστημα Ιωαννίνων, ενώ οι παράτυποι μετανάστες, που ταυτοποιήθηκαν, προωθήθηκαν όπως προβλέπεται στην Αθήνα. Το Λιμεναρχείο Κέρκυρας, συνεχίζει τις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.