Σε κάθειρξη 8 ετών και 4 μηνών καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης 42χρονος Έλληνας, εκ των βασικών κατηγορούμενων για συμμετοχή σε ομάδες τοκογλυφίας και εκβίασης, η δράση των οποίων αποκαλύφθηκε τον Ιανουάριο του 2012 στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τότε είχαν συλληφθεί συνολικά 53 άτομα, ανάμεσα στους οποίους κι ο 42χρονος που κατηγορήθηκε ως αρχηγός μιας εκ των τεσσάρων εγκληματικών ομάδων που εξαρθρώθηκαν.

Εξετάζοντας σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση για την συγκεκριμένη ομάδα, το δικαστήριο έκρινε τον 42χρονο -εκ νέου- ένοχο, μεταξύ άλλων, για συμμορία, εκβίαση, τοκογλυφία και απάτη, τιμωρώντας τον με την αναγνώριση ελαφρυντικών σε ποινή κάθειρξης 8 ετών και 4 μηνών (από κάθειρξη 15,5 ετών πρωτοδίκως). Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου επέστρεψε στις φυλακές.

Εξάλλου, το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τιμώρησε με ποινές φυλάκισης -από 18 μήνες έως 3 χρόνια και 8 μήνες- άλλους 14 συγκατηγορούμενούς του για εμπλοκή στην ίδια υπόθεση. Ανάλογα με την περίπτωση το δικαστήριο ανέστειλε τις συγκεκριμένες ποινές ή τις μετέτρεψε σε εξαγοράσιμες.

Να σημειωθεί ότι η δίκη στο Εφετείο για την πιο ισχυρή εκ των τεσσάρων ομάδων τοκογλυφίας και εκβίασης -στην οποία κατηγορείται ως «εγκέφαλος» γνωστός επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης- έχει προσδιοριστεί για το επόμενο έτος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.