Την ακύρωση της εγκυκλίου του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας για την ίδρυση και τη μεταφορά φαρμακείων κοντά σε νοσοκομεία ή ακόμα και απέναντι από τις εισόδους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Με την επίμαχη εγκύκλιο δίνεται η δυνατότητα ,κατά παρέκκλιση των κοινών διατάξεων του νόμου , να ιδρύονται και να μεταφέρονται φαρμακεία κοντά σε νοσοκομεία που διαθέτουν περισσότερες από 150 κλίνες , χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το όριο του πληθυσμού ή άλλα γεωγραφικά κριτήρια.

Οι Φαρμακοποιοί υποστηρίζουν ότι η εγκύκλιος ,η οποία δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπως απαιτεί η νομοθεσία και το Σύνταγμα, θα οδηγήσει αναπόφευκτα στη συγκέντρωση φαρμακείων σε εμπορικές περιοχές και θα δημιουργήσει κενά σε άλλες περιοχές που δεν θεωρούνται εμπορικές.

Επιπλέον, επισημαίνουν οι φαρμακοποιοί ότι με την κατάργηση των πληθυσμιακών κριτηρίων επέρχεται και νόθευση στο σύστημα ορθολογικής οργάνωσης και υγιούς ανταγωνισμού των φαρμακείων.